nešto se 'kuha'

Dani Olmo prekinuo odmor u Hrvatskoj kako bi potpisao ugovor života; znaju se detalji

05.08.2024 u 16:43

Bionic
Reading

Prije samo nekoliko dana činilo se da su pregovori između Red Bull Leipziga i Barcelone oko transfera u kojem bi Dani Olmo trebao završiti na Nou Campu propali, no ipak se nešto događa...

Dani Olmo ima veliku želju vratiti se u redove Barcelone, ali problem je financijski krah Katalonaca koji jednostavno ne mogu platiti odštetu koju za njega traži Red Bull Leipzig.

Podsjetimo, 'bikovi' su spremni Olma prodati za 60 milijuna eura, čak su na nekoliko tjedana pomaknuli rok do kojeg je vrijedila ta klauzula u njegovom ugovoru, no do sada se Barca i Leipzig nisu uspjeli dogovoriti.

Dapače, čelnici njemačkog kluba bili su neugodno iznenađeni, pa očekivano i uvrijeđeni nakon što im je Barca za Danija Olma u prvom službenom kontaktu oko transfera ponudila stvarno uvredljivih 40 milijuna eura. Uz napomenu da bi tu cifru u ratama plaćala 10 milijuna eura godišnje s početkom u proljeće 2025. godine! Uz to bi 10 milijuna eura bonusa stiglo Red Bullu ako bi Barcelona do 2029. osvojila dvije La Lige, a još 10 milijuna ako bi u istom razdoblju dva puta osvojila Ligu prvaka!

U Leipzigu su se s pravom uvrijedili, bez obzira na financijske probleme koje ima Barcelona jer za Olma od drugih zainteresiranih klubova odmah mogu dobiti traženih 60 milijuna eura odštete.

No, dogodio se iznenadni preokret pa je tako stručnjak za transfere Fabrizio Romano danas objavio nove vijesti.

'Doznajem da su Dani Olmo i Andy Bara danas otputovali za Leipzig. Olmov menadžer se uputio na pregovore s Leipzigom kako bi nagovorio njemački klub da Olma pusti u Barcelonu. Olmo je u srpnju dogovorio osobne uvjete s Barcelonom, ali još ima posla da se dođe do dogovora između klubova', objavio je Fabrizio Romano na društvenim mrežama.

Njemački mediji otkrivaju kako je Barcelona poslala novu ponudu za Danija Olma - 55 milijuna eura plus još sedam milijuna eura kroz bonuse. U Leipzigu navodno ni ovu ponudu nisu prihvatili, no Olmo i Bara se nadaju kako će izravnim pregovorima nekako 'slomiti' čelnike Red Bulla.

Sve s velikom pažnjom prate i u Maksimiru jer će Dinamo, ako RB Leipzig proda Danija Olma za 60 milijuna eura, zaraditi bonus od 6,2 milijuna eura.

Španjolski sportski dnevni list Mundo Deportivo doznaje kako Leipzig još nije odgovorio na drugu ponudu Barce, ali u sljedećih par dana sve bi trebalo biti puno jasnije.

'Točka koja je razdvajala Katalonce i Nijemce su uvjeti plaćanja. Čelnici Leipziga bili su u SAD-u na predsezonskoj turneji i jučer su se vratili Njemačku te dogovorili razgovore s agentima Danija Olma. Španjolski internacionalac ne želi još dugo razvlačiti situaciju i već je dao do znanja Leipzigu da mu je namjera napustiti klub ovog ljeta i otići u Barcelonu. RB Leipzig poštuje njegovu odluku, ali ne želi odustati od iznosa odštete za nogometaša kojeg smatraju zvijezdom svoje momčadi', navodi Mundo Deportivo.