slavlje 'bilih'

Gennaro Gattuso otkrio što ga posebno ljuti: Ne znam zašto smo bili prestrašeni?

05.08.2024 u 07:45

Bionic
Reading

Hajduk je u 1. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 2:1, no 'bili' nisu oduševili igrom. To jako dobro zna i Gennaro Gattuso koji se 'otvorio' nakon utakmice

Pamtit će se samo tri boda i pobjeda na startu nove sezone, a sve ostalo je - realno - bilo za zaborav. Jasno je to i treneru Hajduka Gennaru Gattusu koji se nije zanosio slavljem protiv Slaven Belupa 2:1. Dapače, nakon utakmice se 'otvorio' i progovorio o nekim zanimljivim stvarima unutar njegove momčadi.

'Mi smo u ovoj utakmici sve sami napravili. Sve u svemu sam zadovoljan, iako se u drugom poluvremenu uvukao strah i nismo bili konkretni. To me ljuti, ali tri boda su u kući i idemo dalje', kazao je Gattuso te pokušao objasniti uzroke tog bespotrebnog straha u drugom poluvremenu:

'U drugom dijelu nismo puno toga napravili. Uputili smo dva udarca prema golu, ali momčad mi se svidjela. Nakon primljenog gola očekivao sam bolju reakciju. Malo smo više patili, bilo je pogrešaka, ali idemo dalje. Osvojili smo tri boda, mislim da smo na dobrom putu... Strah koji se uvukao u momčad? Gledajte, kad obrana ne izađe visoko onda se to dogodi. Trebali su izaći 20 metara naprijed. Nije to stvar iskusnih igrača, Perišića, Rakitića, Livaje... To je stvar mentaliteta. Moramo biti hrabriji. Iako, kada se pogleda realno Slaven Belupo nam nije šutirao u drugom poluvremenu.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Je li ova utakmica pokazatelj da Hajduku treba napadač?

'U ovom trenutku Marko Livaja je taj, ali nije da na kreiramo šanse. Poznato je da tražimo napadača, ali čekamo. Ne smijemo pogriješiti. Vidjet ćemo koliko novca imamo na raspolaganju. Nećemo uzimati nekoga, samo da bi uzeli. Znate bolje od mene da za napadača koji garantiraju dvoznamenkasti broj golova koštaju. Moramo biti oprezni. Gledali smo neke igrače. Vidjeli ste na primjeru Bambe kojeg je klub platio 600.000 eura', otkriva Gattuso koji se osvrnuo i na nastup Ivana Perišića:

'Nakon dugo vremena je igrao 70 minuta. I to je dobro...'

A kako je Gattuso zadovoljan Ivanom Rakitićem?

'Zadovoljan sam s Rakitićem, ali tko sam ja da uopće komentiram takvog igrača, velika karijera je iza njega. Kada je dolazio pokazao je veliku želju. Uz to je bio u treningu i došao je spreman ovdje. U prvim utakmicama nije kretao od početka jer je tek započinjao trenirati s nama, čekao sam da se uklopi i upozna momčad. Ali sad je spreman da započinje utakmice', kazao je Gattuso te se dotakao i odnosa s igračima posebice nakon što je kaznio Sahitija. Nakon utakmice su se pak srdačno zagrlili...

'Nastojim imati lijep odnos pun poštovanja s igračima, ali pravila su jasna i moraju se poštovati. Naglašavam da u svlačionici nema demokracije. Sahitija sam ostavio kući i platio je kaznu, kasnije sam ga nazvao i rekao mu: 'Sutra je novi dan, krećemo ispočetka!' i tako se i dogodilo', otkriva Gattuso.

  • +36
Hajduk - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 4.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

Za vikend je i sam zaigrao na Torcida kupu, zaradio je i žuti karton...

'Deset godina nisam igrao i jučer sam jedva obukao kopačke, a kada sam ih obukao činilo se da će mi opet iskočiti osigurač u glavi kao tijekom igračkih dana. Boli me koljeno i nabacio sam koji kilogram, iskočio mi je i trbuh ispod majice i nisam baš zadovoljan svojim stanjem, ali Nikola Kalinić me uspio uvjeriti da igram. Što se tiče žutog kartona to je bilo više za publiku, u karijeri sam ipak dobio preko 550 kartona. Želim zahvaliti svim navijačima koji su danas bili na stadionu, čuo sam više podrške nego zvižduka. Hvala im na čarobnoj atmosferi', kazao je trener Hajduka Gennaro Gattuso te se za kraj znakovito osvrnuo i na reakciju gostujućeg trenera Ivana Radeljića koji je bio ljutiti te se otvoreno žalio na suđenje. Kako je suđenje vidio Gennaro Gattuso?

'Ne volim pričati o sucima', kazao je trener Hajduka te diplomatski zaključio:

'Respektiram mišljenje trenera Slaven Belupa.'

Standings provided by Sofascore