vraća se kući

Otkriveni detalji ponude koju je Dani Olmo dobio od Barcelone; čeka se odgovor

20.07.2024 u 10:38

Bionic
Reading

Dani Olmo (26) je definitivno jedna od najvećih zvijezda ljetnog prijelaznog roka, sjajni Španjolac koji je stasao u Dinamu još nije odlučio gdje nastavlja karijeru, ali svima je jasno da će teško odbiti poziv 'svoje' Barcelone

Španjolski mediji tvrde kako su Dani Olmo (26) i njegovi zastupnici napokon dobili službenu ponudu Barcelone za povratak nekadašnje zvijezde Dinama na Nou Camp.

Tako Mundo Deportivo tvrdi da je Barca službeno poslala ponudu Red Bull Leipzigu i Olmovim zastupnicima. Katalonci su spremni platiti traženih 60 milijuna eura odštete Leipzigu, a Olmu nude ugovor na šest godina.

Podsjetimo, Olmo ima klauzulu u ugovoru prema kojoj može otići ako netko do danas, 20. srpnja, ponudi traženu odštetu od 60 milijuna eura. No, Olmovi su zastupnici uspjeli nagovoriti čelnike RB Leipziga da taj rok produže za još nekoliko tjedana.

Španjolski mediji otkrivaju kako je Barcelona, koja ionako nema novca za velike transfere i jedva se zadržava u okvirima strogo propisanog financijskog fair-playa, Olmu ponudila ugovor na šest sezona.

Prema njihovim informacijama, Olmo bi u prve dvije godine tog ugovora zarađivao značajno manje, ali bi onda od treće godine dobio veliko povećanje godišnje plaće. Slično je Barcelona napravila i kad je dovodila zvijezde poput Roberta Lewandowskog i Ilkaya Gündogana.

Barcelona velike konkurente u borbi za Danija Olma ima u Manchester Cityju i Bayernu, a interes pokazuju Manchester United i Atletico Madrid. No, Olmo je dijete Barcelone iz čije je omladinske škole u iznenađujućem transferu 2014. godine stigao na Maksimir.

Dinamo ga je u siječnju 2020. godine za 29 milijuna eura prodao Red Bull Leipzigu. 'Modri' prema tom ugovoru imaju pravo na 20 posto od razlike u prvom budućem transferu. Ako Leipzig sad Olma proda za 60 milijuna, Dinamu će na račun sjesti 6,2 milijuna eura.