povratak kući

Cijela Barcelona i Katalonija hvale i slave Olma, ali i Dinamo; zna se sve o ugovoru

09.08.2024 u 11:49

Bionic
Reading

Bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo danas bi trebao potpisati ugovor s Barcelonom do ljeta 2030.

Danima se piše o transferu mladog španjolskog nogometaša Danija Olma, a prema pisanju španjolskih medija sad se znaju i svi detalji ugovora te se čeka službena objava kluba.

Tako se Olmo vraća u Barcelonu nakon deset godina. Naime, još 2014.godine naglo je kao tinejdžer napustio Barcu (imao je samo16 godina) i na iznenađenje mnogih odabrao je baš zagrebački Dinamo. Kad je Dinamo u siječnju 2020. godine prodao Olma u RB Leipzig zaradio je 29 milijuna eura, a u ugovoru je bila i posebna klauzula od 20 posto zarade od sljedećeg transfera. Dakle, Dinamo će opet dobro zaraditi od Olma...

Doznaje se kako su čelnici Barcelone dogovorili sve detalje s RB Leipzigom, njemačkim klubom u koji je Olmo stigao iz Dinama.

Tako Mundo Deportivo otkriva da su se Barca i Leipzig dogovorili uz fiksnu odštetu od 47 milijuna eura za transfer. Naravno, uključeni su i razni bonusi za osvojene trofeje dok se ne dostigne iznos od oko 60 milijuna koju je na zadnjem sastanku navodno tražio RB Leipzig.

'Navijači Dinama oduševljeno su ga pozdravili. On je za njih legenda', napisao je nedavno katalonski dnevnik koji je nahvalio Dinamo dodavši da su najzalsužniji što je postao tako dobar igrač.

Naime, Olmo je nedavno stigao na Maksimir nakon što je sa Španjolskom postao prvak Europe. Očekivano, dobio je ovacije s maksimirskih tribina što ga je dirnulo…

  • +3
Dani Olmo u Dinamovom dresu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL