LJUTNJA NAKON PORAZA

Srbi: Hvala sramotnom komšiji što ne idemo u finale Olimpijskih igara

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 09.08.2024 12:41
  • Objavljeno 09.08.2024 u 11:33
Bionic
Reading

Košarkaške zvijezde Sjedinjenih Američkih Država puno teže od očekivanog pobijedile su Srbiju u polufinalu Olimpijskih igara s 95:91.

U Srbiji za poraz krive suce. Smatraju da su tendenciozno sudili te da su posebno u drugom poluvremenu gurali LeBrona Jamesa i društvo prema finalu. Najviše su kivni na glavnog suca Ademira Zurapovića iz Bosne i Hercegovine.

'Hvala komšiji što ne idemo u finale: Sudac iz Tuzle i kolege na najvećem sportskom događaju na svijetu sudili su kako se to ne radi ni u seoskoj ligi', piše srpski Blic i navodi da suci nekoliko puta nisu dosudili evidentan prekršaj na američkim košarkašima nakon kojih su oni zabijali poene.

'Trenuci u kojima srpski košarkaši na sve načine pokušavaju zaustaviti napad Amerikanaca faulom, a suci to ne dozvoljavaju, ne mogu se objasniti. To se ne viđa, zaista, ni u seoskim ligama. Netko nekog hoće poslati na slobodna bacanja, a netko drugi odlučuje da to ne može', piše Blic i poručuje da 's pravom upire prstom u komšiju iz Tuzle Zurapovića i da su suci pali na ispitu'.

  • +22
SAD - Srbija (košarka, polufinale OI-a u Parizu) Izvor: Profimedia / Autor: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

'Od ostalih smo mogli ovo očekivati, ali od suca iz Tuzle... Tko je Ademir Zurapović, sudac koji je nijemo gledao trokorake Amera', piše Kurir.

'Djelo Ademira Zurapovića predstavlja veliku sramotu. Sudac iz Tuzle svoj posao zna dobro. Naravno, kada ga želi tako raditi. Zašto je dopuštao Amerikancima poene iz trokoraka je pitanje na koje vjerojatno nećemo dobiti odgovor', stoji u tekstu Kurira koji je posebno ljut zbog tretmana Nikole Jokića.

'Morao je Zurapović bar zaštititi Nikolu Jokića jer u karijeri nikada nije sudio igraču kao što je on. Imao je tu čast dijeliti parket s najboljim košarkašem svijeta i najboljim europskim igračem svih vremena."

Suđenjem je bio razočaran i srpski izbornik Svetislav Pešić. Njegovu momčad u borbi za broncu čeka svjetski prvak Njemačka.

'Ne tražim izgovore, ali ljut sam jer nismo dobili poštovanje od sudaca. I to ne samo u ovoj utakmici… Ako najbolji igrač na svijetu, Nikola Jokić, za 37 minuta šutira samo četiri slobodna bacanja, a Bogdanović jedno, dok je lopta cijelo vrijeme kod njih, događale su se čudne stvari. Smiren sam, nisam ljut, ali sam razočaran jer ova ekipa nije dobila poštovanje od sudaca.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal