SUPERSPORT HNL - 13. KOLO

Pašalićev eurogol za pobjedu Rijeke i povratak Sopićeve momčadi na vrh tablice

29.10.2023 u 17:01

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke pogotkom Marca Pašalića u 7. minuti došli su do pobjede 1:0 nad Goricom u 13. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige. Momčad s Rujevice ponovno je vodeća momčad lige

Nakon što je Hajduk od petka bio na vrhu ljestvice, Rijeka je pobjedom protiv Gorice vratila 'jedinicu' u svoje ruke.

Gorica je ove sezone dva puta pobijedila Dinamo, jednom je srušila i Hajduk, međutim protiv Rijeke nije išlo.

Domaćin je opasno zaprijetio već u četvrtoj minuti. Smolčić je sjajno ubacio s desne strane, Mitrović je pucao glavom, a vratar Banić odbio je loptu. Tri minuta kasnije već je bilo 1:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Fruk je donio loptu Marcu Pašaliću koji je sjajno potegnuo i lopta je od vratnice završila u mreži. Bio je to njegov četvrti gol ove sezone u HNL-u, te sedmi u svim natjecanjima.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U 22. minuti zaprijetio je i Pjaca, ali je Banić još jednom dobro reagirao. Minutu kasnije zaprijetili su i gosti, pucao je Štigleca, ali je Labrović bio siguran.

U 35. minuti Banić je još jednom fantastično reagirao, ovoga puta vratar Gorice je zaustavio udarac Nike Jankovića. U 41. minuti ponovo je pucao Janković preko živog zida, ali je Banić bio spreman. Najbolji igrač utakmice odlično je reagirao i u 59. minuti obranivši Pjacin udarac.

Najbliže izjednačenju Gorica je bila u sudačkoj nadoknadi kada je dva puta opasno zaprijetila, ali je kod prvog udarca Radeljić izbacio loptu sa crte, a potom Ilečić nije zahvatio dobar ubačaj Ndockyta.

  • +17
Rijeka - Gorica (13. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore

Više podataka nađite OVDJE.