psihološki rat

Pep Guardiola ničim izazvan spomenuo milijunske isplate Borussije Dortmund raznim menadžerima; evo kako mu je spustio glavni čovjek njemačkog kluba

14.04.2021 u 12:23

Bionic
Reading

Nije moglo proći bez trzavica na relaciji Borussia Dortmund - Manchester City uoči uzvratne utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka (21.00, Arenasport 7, MAXtv)

Podsjetimo, u prvoj utakmici Manchester City je pobijedio s 2:1, a to je rezultat s kojim nikako nisu mirni uoči uzvrata u Dortmundu.

U svakom slučaju jasno je kako trener Manchester Cityja Pep Guardiola od te prve utakmice nije spavao mirno pa je tako odlučio malo se igrati psihološke igre.

Tako je ničim izazvan komentirao da čelnici Borussije isplaćuju ogromne honorare raznim menadžerima kako bi doveli najnadarenije mlade nogometaše u svoje redove. Spominju se razni iznosi koliko je Borussia Dortmund dosad više platila od Manchester Cityja, ali ti iznosi nisu javni.

Stoga se očekivano oglasio predsjednik uprave Borussije Dortmund (CEO) Hans-Joachim Watzke.

'U posljednjih pet godina potrošili su oko milijardu eura na nove igrače! Za pet godina? Pa tko još ima mogućnost to raditi? Guardiola zaista nema pravo kritizirati druge', kazao je 61-godišnji Watzke za BBC.

Progovorio je i o krizi koja je zahvatila sve klubove zbog pandemije koronavirusa pa tako i Borussiju.

'Kada je počela pandemija koronavirusa nismo imali nikakav dug u klubu. Baš nijednog eura! Zato smo sada u vrlo komfornoj situaciji i nismo prisiljeni prodavati igrače i to je važno. Bogati klubovi moraju shvatiti nešto ako žele nekog našeg igrača. Postoje dvije opcije; prva je da im kažem da nemaju šanse, a druga je da im kažem: ovo je cijena.'

A najzanimljiviji dio Watzke je rekao kada je u pitanju mladi napadač Erling Haland za kojeg neki moćni klubovi već sada pokazuju interes i nude bogatstvo.

'Svi klubovi moraju znati koja je točno cijena nekog igrača, a mi smo jako jasni i pošteni. Haland? To mi je već dosadilo jer jako dobro znam gdje će igrati od 1. rujna', znakovito je poslao poruku Watzke.