ČESTITAMO

Pet golova za veliki jubilej Andreja Kramarića!

10.11.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Trenutno daleko najbolji igrač s hrvatskih travnjaka Andrej Kramarić u zatrpavanju Lokomotive je zaokružio prvih 100 službenih seniorskih pogodaka u karijeri

Andrej 'broji sitno' u MAXtv Prvoj ligi i vrlo je izvjesno da će ove zime potražiti inozemne izazove. 23 su mu godine, prolazi šestu seniorsku sezonu i prema svim kriterijima spreman je za 'podići sidro'. Ove sezone upisao je nevjerojatnih 29 službenih golova u 27 utakmica, te tako okružio svojih prvih 100 u karijeri.

Prvi je zabio 1. kolovoza 2009. godine na Maksimiru protiv Međimurja. U 15. minuti jedan, 38 minuta kasnije odmah i drugi. Jednog lijevog, jednog desnom... Možda bi i tada upisao hat trick, ali zamijenjen je 'perverznim pojačanjem' Dinama Dimitriosom Papadopoulosom i izišao uz ovacije oko 4.000 gledatelja.


Osim perverznog Grka, Kramariću su u Dinamu bili pretpostavljeni uglavnom svi konkurenti u napadačkoj liniji, pa je domaći dečko 'iz kvarta' trunuo u Dinamu i njezinoj filijali, te do prošloga ljjeta upisao ukupno 44 službena gola u karijeri.

Tada je poklonjen Rijeci i krenula je rapsodija. U nešto više od sezone upisao je 59 službenih nastupa i zabio 54 gola, a u tom je razdoblju upisao i sva tri nastupa ze reprezentaciju za koju je pogodio dva puta. Ukupno 100 i 'ronaldovska' frekvencija koja će mu donijeti mogućnost iranja za u redovima nekih od istinskih velikana vjerojatno već nakon Božića.

Trenutno je četvrti (23) strijelac u povijesti Hrvatskog kupa, 14. u povijesti (67) MAXtv Prve lige, te 11 (osam golova) ikada od hrvatskih predstavnika u Europi. Da je bilo više razumijevanja od strane struke i menadžerskih lobija Andrejova stotka došla bi i ranije, ali najveći nogometni testovi tek su pred njim.