IMA NADE

Pet razloga zašto Rijeka može proći Stuttgart!

29.08.2013 u 13:07

  • +9

4. pretkolo EL, Rijeka - Stuttgart

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Iako su pobijedili u prvom susretu, Rijeka je i dalje blagi autsajder što se ulaska u Europsku ligu tiče. Ipak, vidjelo se to i u prvom dvoboju, Riječani nikako nisu bez izgleda

Kada smo prije uzvratne utakmice protiv Stuttgarta na našem portalu Tribina.hr pitali kakve su riječke šanse, dobar je dio analitičara procjenio kako je sasvim moguće da Rijeka prođe njemačku momčad, koja je u međuvremenu i promijenila trenera. Na taj je način naš korisnik Vjeran istaknuo pet najvećih riječkih aduta za ovu utakmicu:

1. Atmosfera u momčadi je fenomen-tastična. Da samo u momčadi... Ma i šire. Cijela regija diše sa Rijekom. A kad je tako onda je sve moguće.

2. Za razliku od prethodnog razloga, atmosfera u klubu iz Mercedesova grada je dijametralno suprotna. A kad stvari krenu krivo, onda je taj trend vrlo teško zaustaviti. Kad se zamašnjak jednom pokrene i dosegne 'standardnu brzinu' onda ga ne možete zaustaviti na mjestu. Stuttgartov zamašnjak je dosegao maksimalnu brzinu i tek ga treba početi zaustavljati.

Prolazak Rijeke ne spada u sferu znanstvene fantastike


3. Vargić. Čovjek je očito u životnoj formi i pomalo me podsjeća na Ladića '98. Jednostavno mu ne možete zabiti gol. Eto, Dragovoljcu ni kreč nije bio dovoljan. A Stuttgartovi navijači još danas se bude usred noći, potpuno u znoju i urlaju 'Je li to moguće...!', dok im u noćnoj mori Vargić s tijelom hobotnice hvata sve lopte upućene prema njegovim vratima.

4. Benko. Treba li elaboracija? Ili si ovdje svi možemo priuštiti onaj navijački pjesmuljak 'Trpanje, trpanje, trpanjeeee...'.

5. Kek. Slovenac koji je svoj germanski duh volje i discipline uspio nametnuti mediteranskom 'pomalo' i 'manana' mentalitetu. Siguran sam da ga igrači u početku nisu mogli smisliti. A sada, kad će jednog neminovnog dana, ovaj čovjek napuštati Kantridu već zamišljam kako mu na ramenima plače ne jedan, ne dva, već svi igrači u bijelim dresovima.