OTKRIVAMO

Pet uzroka Hajdukovog poraza od Gruzijaca!

02.08.2013 u 09:23

  • +10

3. pretkolo Europske lige, Hajduk - Dila Gori

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Bionic
Reading

Ponekad se bolje roditi bez vitalnog muškog organa nego bez sreće – zaključak je većine sudionika i promatrača jučerašnjeg Hajdukovog poraza od gruzijske momčadi Dila Gori

Nakon same utakmice, na našem smo community portalu Tribina.hr dobili reakcije članova, na temelju čijih smo analiza došli do pet glavnih uzroka Hajdukova poraza. Evo koji su to:

Nedostatak iskustva: 'Hajduk je na terenu bio bolja momčad! Hajduk je više imao loptu i više napadao, Hajduk je imao više prilika, ali Hajduk je izgubio. Zašto je to tako? Ponajprije zbog nedostatka iskustva. Danas se, više nego u bilo kojoj utakmici ove sezone, vidjelo koliko mladim igračima Hajduka fali ovakvih utakmica u nogama. Hajduk je u utakmicu ušao previše plaho, rekao bih. Nisu napali s dosta hrabrosti i žustrine i propustili su priliku da na početku zabiju gol momčadi iz Gruzije, koji su, siguran sam, u prvim minutama bili pod utjecajem atmosfere na Poljudu, makar se to na njima nije vidjelo', dijagnoza je crophantoma.

Individualna pogreške: 'Treba izdvojiti Maloču i Mikanovića zbog kriminalno loše reakcije prilikom gola! Mikanoviću se i može oprostiti zbog mladosti i svega par utakmica u nogama, ali jedan reprezentacijski stoper ne smije reagirati tako loše', primijetio je crophantom, a nadovezuje se i zolee: 'Jozinović je danas napravio veliku glupost, prvo je pogriješio kod centaršuta iz slobodnjaka, a onda je još napravio prekršaj za (drugi) žuti karton. Mislim da se tu sucu nema što prigovoriti, odradio je dobar posao.'

Izostanak Anđelkovića: 'Dolazimo do zaključka da je, bez Anđelkovića da poveže redove, Hajduk neuravnotežen, neuravnoteženost dovodi do grešaka, a greške do golova u krivoj mreži. Anđelković je taj koji u fazi obrane pretvara zadnju liniju u obranu s pet igrača, a istovremeno je spreman proslijediti je kvalitetno napadačima, kao i dobiti dobar dio duela na sredini terena i sasjeći protivničke napade na samom početku. Za to je danas bio zadužen Sušić, ali njemu to nije prirodna pozicija i nema tako dobro čitanje igre, kao i iskustvo koje se vidi kod Anđelkovića.'


Izostanak Kouassija: 'Da bi se probio jedan ovakav bunker, potrebno je imati brzog tehnički potkovanog igrača koji može proći jedan na jedan, ubaciti ili pucati. Osim Kouassija, Hajduk nema igrača koji može sve tri stvari. S njim u momčadi bilo bi puno lakše probiti obranu i uvesti paniku među protivničke redove. On je taj igrač koji može navući više čuvara na sebe, raširiti protivničku obranu i pronaći u pravom trenutku ostale napadače. Na današnjoj utakmici u svakome trenutku na Maglici su bila četiri igrača i jednostavno nije mogao uputiti udarac', primijetio je h0b0tnica.

Nedostatak sreće: 'Hajduk u ovoj utakmici jednostavno nije imao sreće, prijetili su sa svih strana, a kako su svi govorili, 'opasni Gruzijici' nisu pokazali ništa, slično kao ni Šerif, samo Hajduk nije imao sreće, pa nije slavio kao Dinamo. Šutovi govore koliko je Hajduk prijetio sa 19 udaraca po golu, dok je Dila imala bijedna dva udarca, od kojih jedan s centra terena, a drugi sam gol. Hajduk, kao u svakoj utakmici do sada dominira posjedom, koji je bio na stani 'bilih tića' 63 - 37 posto. Vidjela se premoć na terenu, ali nisu uspjeli slomiti gruzijski bunker', primijetio je Cvek07.

Ako želite sudjelovati u raspravi o toj utakmici ili ostalim aktualnim temama, pridružite se našoj zajednici sportskih znalaca na portalu Tribina.hr.

Gol koji je šokirao Poljud