'vatreni' zakon bratića

Petar Sučić otkrio dobro čuvanu tajnu bratića Luke, a onda se osvrnuo na Luku Modrića

09.10.2024 u 18:44

Bionic
Reading

U subotu na Maksimiru (18 sati) Hrvatska igra utakmicu 3. kola Lige nacija protiv Škotske, a u utorak (20.45 sati) 'vatreni' idu u goste Poljacima. O svemu pomalo je progovorio Petar Sučić

Petar Sučić je na pripreme stigao sa zavojem oko glave. Posljedica je to udarca koji je veznjak Dinama primio pred kraj utakmice u Varaždinu proteklog vikenda. Igrač Varaždina udario ga je laktom u skoku i potekla je krv pa sada mora nositi povez na glavi.

'Dobro sam, hvala na pitanju...', kaže Petar.

Za tri dana je prva utakmica, ona protiv Škota. Kako teku pripreme?

'Maksimalan je fokus na reprezentaciji, kako kod mene, tako i kod ostalih igrača. Radimo malo taktike, pripreme, nadam se da će to biti dobro', kaže Petar Sučić iza kojeg je sjajan tjedan - on je u dresu Dinama zabio sjajan gol Monacu, a njegov bratić Luka je kao igrač Real Sociedada zabio Atleticu:

'Naravno da smo sretni zbog golova, drago nam je da smo postigli golove, ali sada je maksimalan fokus na reprezentaciju, čeka nas teška utakmica. Treba se potruditi i na njoj zabiti.'

Karijera mu se vrtoglavo uspinje...

'Sve se brzo događa, ali moram ostati na zemlji i jako puno raditi. Svjestan sam stvari u kojima moram napredovati i poboljšavati ih. Nastojim biti što mirniji i naporno raditi', staložen je Petar koji otkriva kakva je razlika između igranja za klub i reprezentaciju:

'Prvi sam put startao na prvom okupljanju. Bilo je nervoze, moram to priznati. Bilo je puno pripreme. Prevelika je čast igrati za Dinamo i Hrvatsku. Za Hrvatsku je ipak drugačiji osjećaj, najljepša je stvar na svijetu igrati za reprezentaciju.'

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 8.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Može li Petar otkriti nešto o bratiću Luki što ne znamo?

'Luka voli puno spavati, stalno je na telefonu...', krenuo je nabrajati Petar te otkrio koju igračku kvalitetu bi uzeo od Luke:

'Uzeo bih sigurno od njega lijevu nogu, on ima snajper u lijevoj nozi.'

Potom se Petar ipak vratio na ozbiljnije stvari. Što možemo očekivati od Škota?

'Čvrsta su i agresivna momčad, neće biti nimalo lagana utakmica. Svi treniraju, svi se spremaju, svi žele pobijediti. Oni će dati sigurno svaki atom snage za pozitivan rezultat. No, ne sumnjam u našu kvalitetu, mislim da ćemo to odraditi na dobar način', analizira Petar koji za kraj nije mogao n spomenuti i drugog Luku, kapetana Luku Modrića:

'Stvarno je gušt trenirati i igrati s njim. Samo da stojiš sa strane i da ga pratiš kako on sve to radi je gušt, a tek trenirati i igrati s njim je velika čast', zaključio je Petar Sučić.

Standings provided by Sofascore