Slavila i grčka

Petrovićev Brazil stigao do prve pobjede na Igrama

  • Hina
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 16:08
  • Objavljeno 02.08.2024 u 16:07
Bionic
Reading

Košarkaške reprezentacije Grčke i Brazila ostvarile su u posljednjem, trećem kolu olimpijskog turnira po skupinama, premijerne pobjede čime su zadržale šansu da se ipak plasiraju u četvrtfinale.

Nakon izgubljenih susreta od Kanade i Španjolske u skupini A košarkaši Grčke su svladali Australiju 77:71. Grčka je stvorila veliku prednost do poluvremena i iako su Australci prijetili u nastavku, nisu na kraju ugrozili grčko slavlje. Bili su blizu tome jer su dvije minute prije kraja došli na mali zaostatak od 69:71.

Grke je do pobjede vodio Giannis Antetokounmpo koji je uz 20 poena imao sedam skokova i šest asistencija. Thomas Walkup je za Grke ubacio 18 koševa. Prvo ime kod Australaca bio je Jock Landale sa 17 koševa i osam skokova. U skupini A od 17.15 sati igraju Kanada, koja ima dvije pobjede i Španjolska, koja je na omjeru 1-1.

Standings provided by Sofascore

Prvu je pobjedu u skupini B upisao i Brazil, reprezentacija koju vodi hrvatski strateg Aleksandar Petrović. Pobijedili su Brazilci sa 102:84 Japan te su time ostali u igri za prolaz u četvrtfinale kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Sjajno je Brazil odradio prvu i posljednju četvrtinu, a potpuna enigma Japancima bio je Bruno Caboclo koji je dvoboj okončao s 33 poena i 17 skokova. Za Brazil je Vitor Benite dodao 19 poena, dok je prvo ime u japanskoj momčadi bio Josh Hawkinson s 26 koševa i 10 skokova.

U ovoj skupini će od 21 sat igrati Njemačka i Francuska te odlučiti o prvom mjestu u skupini B.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal