pripreme u austriji

Pogledajte fantastičan eurogol Mikolčića za pobjedu Osijeka

03.07.2024 u 20:40

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka su u prvoj provjeri na pripremama u Austriji pobijedili češki Jablonec 1:0 eurogolom Mikolčića

Seriju pripremnih utakmica u Austriji Osijek je otvorio pobjedom protiv momčadi Jabloneca. Utakmicu je Osijek započeo u sastavu: Čavlina, Guedes, Duarte, Mkrtchyan, Jurišić, Nejašmić, Soldo, Pušić, Bukvić, Matković i Mierez.

Prvi udarac na gol uputio je Čanturišvili u 17. minuti sa 16 metara u desni donji kut, a Čavlina je bio vrlo siguran. U prvih pola sata vrijedno je istaknuti i Nejašmićevo proigravanje u kaznenom prostoru za Matkovića ispred kojega je češki golman Hanuš uspio pravodobno intervenirati.

U 33. minuti Osijek je bio blizu vodstva. Pušić je iz kornera proigrao Miereza koji snažno šutira unutar šesnaesterca i zamalo promašuje okvir gola. Prije odlaska u svlačionicu na udarcu je bio i Pušić, međutim, Česi su ga uspjeli blokirati. 'Tvrdo' poluvrijeme završilo je 0:0.

Osijek je u nastavak susreta krenuo s dvije promjene. Čavlinu je između vratnica zamijenio Malenica dok je umjesto Nejašmića ušao Jugović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Osijek - Jablonec 1:0, pripremna utakmica, 3.7.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Opet su prvi ozbiljniji pokušaj imali suparnici, a Osijekov je iskusni golman dobro intervenirao kod udarca Nebyle. U 53. minuti izašli su Guedes, Mkrtchyan, Jurišić, Bukvić i Mierez, a priliku su dobili Omerović, Jelenić, Cvijanović, Mikolčić i Ademi dok je nešto kasnije Vrbanac zaigrao na Duarteovoj poziciji.

Dvadesetak minuta prije kraja u šansi je Cedidla koji glavom ne cilja dobro i precizno. Odmah potom Živković je zamijenio Matkovića, a Prekodravcu je svoje mjesto prepustio Pušić.

I onda smo u 79. minuti dočekali gol. I to kakav! Mikolčić je skinuo paučinu u lijevim rašljama pravim projektilom s 25 metara! To ni dva golmana ne bi uspjela obraniti, baš pravi eurogol. Rezultat se do kraja susreta više nije mijenjao.