nesretni Lamecha

Pogledajte stravičan pad svjetskog rekordera; odveli su ga na nosilima u bolnicu!

Bionic
Reading

Etiopljanin Lamecha Girma, svjetski rekorder u urtici 3000 metara s preprekama, završio je u bolnici u Parizu nakon stravičnog pada

Sjajna i neizvezena bila je borba za olimpijsko zlato u Parizu u urtici 3000 metara s preprekama. Slavio je Sofiane El Bakkali iz Maroka, ali na kraju se samo pričalo o nesretnom Etiopljaninu Lamechu Girmi.

Pred kraj utrke, u želji da pojača ritam, zapeo je za preponu i pao je na stazu te je ostao nepomično ležati (pao je glavom na stazu!). Odmah je nastala pomutnja na atletskoj stazi u ukazana mu je liječnička pomoć. Kad su shvatili da je stvar ozbiljna liječnici su mu stavili ovratnik i iznijeli ga sa na nosilima sa staze.

Neki su mediji pisali da je Lamecha izgubio svijest,

'Nakon pada u trci s preponama na 3000 metara, Lamecha Girma je odmah dobio pomoć medicinskih timova na licu mjesta. Naše misli su uz njega i šaljemo mu najbolje želje za brz oporavak. Pariz 2024 je u bliskom kontaktu s OK Etiopije kako bi bio u tijeku s njegovim stanjem', piše u priopćenju čelnika OI.

VIDEO stravičnog pada pogledajte OVDJE

Dodajmo kako je Girma je osvojio srebro u trci s preponama na 3000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju prije tri godine i bio je jedan od favorita za zlato u Parizu. Također je svjetski rekord s vremenom 7:52.11 postavio baš u Parizu prošle godine.

Na koncu je umjesto na olimpijskom postolju završio u bolnici, a ubrzo je javljeno kako mu je zdrastveno stanje dobro.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal