REAKCIJE NA ŽDRIJEB

Polufinale Kupa: Branitelj naslova Rijeka na Dinamo!

06.03.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Održan je ždrijeb polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Branitelj naslova Rijeka igra s Dinamom, a Hajduk protiv boljeg iz dvoboja Split - Zadar

Prvi sudar dvije vodeće močadi prvenstva i prošlogodišnjih finalista Kupa je 8. travnja u Zagrebu, a uzvrat je 22.travnja na Kantridi.

'Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. No ako želimo obraniti naslov pobjednika Kupa, a naravno da želimo, mi moramo pobjediti sve protivnike do kraja natjecanja. Tako da se ne opterećujemo protivnikom', rekao je sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić nakon ždrijeba u prostorijama HNS –a u Zagrebu.

'Ne trebam posebno naglašavati da smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika, no zna se da želimo osvojiti prvenstvo i Kup, a da bi to napravili moramo dobiti – sve. Ima još mjesec dana do prve utakmice pa bi bilo neozbiljno sada nešto prognozirati i najavljivati, ali ono što je već danas sigurno je da nas čekaju dvije sjajne utakmice, nadam se i dva spektakla na Maksimiru odnosno Kantridi i to je svakako dobra stvar za naš nogomet', rekao je trener 'modrih' Zoran Mamić nakon što je saznao ime protivnika.

Hajduk će pobjednika dočekati u prvoj utakmici polufinala na Poljudu 8. travnja, a revanš je za dva tjedna. Zadar i Split imaju 18. ožujka na Stanovima odigrati četvrtfinalni susret, a 'crveni' imaju prednost od 1:0 iz prvih 90 minuta.

'Zadovoljan sam ždrijebom. Dobro je da će jedan dalmatinski klub sigurno igrati u finalu. Pratit ćemo sve i pripremati se za te utakmice. Tamo je drugi par Dinamo - Rijeka, sa revanšom na Kantridi, pa neka bude Jadranski derbi u finalu. Mi ćemo učiniti sve da Hajduk predstavlja Dalmaciju u tom finalu',rekao je strateg Hajduka Stanko Poklepović.

Finale Kupa Hrvatske nudi jednu utakmicu, a ona je planirana 20. svibnja 2015., a tek će se odrediti mjesto odigravanja.