MEČ ZA SLADOKUSCE?

Posljednja prilika razornog 'King Konga': Dajte mi Furyja!

22.12.2015 u 17:10

Bionic
Reading

Kubanski teškaš Luis Ortiz svladao je svojim razornim boksačkim stilom Bryanta Jenningsa koji je nedavno lakoćom izdržao 12 rundi s Vladimirom Kličkom. Pri kraju je karijere, no 'pravi king Kong' na dobrom je putu da se izbori za jedan meč koji ga može odvesti u boksačku povijest

Ortiz je nokautom protiv Jennnigsa upisao svoju 26 pobjedu (dvije su mu oduzete zbog navodnog uzimanja dopinga što nikada nije priznao kao svoju pogrešku) u 26 nastupa. Dominira već šest godina, no razina protivnika do sada nije bila dovoljna da bi 'istinski king Kong', kako zovu ovog golemog Kubanca, došao u obzir za izazivača svjetskom teškaškom prvaku.

No, Jenningsovo rušenje (22 nokaut u karijeri) instaliralo ga je među neupitnih 10 teškaša svijeta, a njegov hrabri stil i razorna snaga udarca mogli bi mu uvećati izglede da bude jedan od idućih izazivača Tysona Furyja ili nekoga tko sruši Irca s trona na okjemu je sada.


'Moja najveća pobjeda? Ne, ova još nije ta. Nju ću slaviti tek kada se ogrnem pojasom za svjetskog prvaka što sanjam otkada sam prvi puta navukao rukavice kao dječak na Kubi,' poručuje Ortiz kojemu će stil, u slučaju da zaista dobije veliku priliku, donijeti velik broj navijača diljem svijeta.