NIJE USPIO

Potencijalni reprezentativac napušta Ajax; odlazi kao jedan od najvećih promašaja kluba

20.08.2024 u 10:12

Bionic
Reading

Jakov Medić stigao je u amsterdamski klub lani iz St. Paulija na mala vrata. Nakon samo 607 minuta na terenu napušta klub i odlazi u Bundesligu

Jakov Medić drugi je hrvatski nogometaš koji ove sezone napušta Ajax. Ovaj 25-godišnji stoper nije u planovima kluba za novu sezonu, a njemački insajder Florian Plettenberg javlja kako je sve dogovorio s Bochumom te odlazi u Bundesligu na posudbu uz opciju otkupa ugovora za dva milijuna eura.

Medić je lani iz St. Paulija otišao u Ajax u iznenađujućem transferu vrijednom tri milijuna eura, ali se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi. U devet nastupa skupio je tek 607 minuta, a niti jednom nije startao od početka. Ajax je imao jako lošu sezonu, a Medić je već drugi hrvatski igrač koji zbog toga 'ispašta'.

Klub je već ranije napustio Borna Sosa, koji je novi Torinov igrač, a treba još vidjeti što će biti s Josipom Šutalom. Inače, Medić se prije godinu dana našao na listi s pretpozivom izbornika Zlatka Dalića, ali još čeka svoj debi u reprezentaciji.