jedvaj siguran dva puta

Nevjerojatne scene u kvalifikacijama za Europsku ligu; utakmicu odlučilo 34 penala!

16.08.2024 u 07:45

Bionic
Reading

Nogometaši Ajaxa izborili su plasman u play-off rudnu Europske lige nakon što su pobijedili Panathinaikos nakon čak 17 serija jedanaesteraca

Nakon što je Ajax u prvom susretu u Ateni pobijedio s 1-0, grčki tim uzvratio je identičnim rezultatom u Amsterdamu, gdje je Tete postigao gol odluke u 89. minuti. S obzirom na to da nije bilo promjena u rezultatu, utakmica je odlučena nakon dugotrajne serije jedanaesteraca, ukupno 17 serija i 34 udarca.

Herojem utakmice postao je nizozemski vratar Remko Pasveer, koji je obranio čak pet jedanaesteraca. Zanimljivo je da je Ajaxov napadač Brian Brobbey promašio dva puta s bijele točke, dok je Tin Jedvaj iz grčkog sastava uspješno realizirao oba svoja udarca, ali je unatoč tome Ajax prošao dalje.

U prvoj seriji, Pasveer je obranio udarac Danijela Mancinija, a nakon nekoliko sigurnih udaraca, Brobbey je imao priliku odvesti Ajax u play-off, no njegov udarac obranio je Bartlomeij Dragowski, golman grčkog tima. Drama je trajala sve do 17. serije, gdje je Vilhena promašio, a Gaaei je postigao pobjednički gol za Ajax.

Ajax će u play-offu igrati protiv Jagiellonije Białystok, dok će Panathinaikos, koji je ispao, nastaviti natjecanje u play-offu Konferencijske lige protiv Lensa.