POZVALI NA BOJKOT

Potez Rominih Ultrasa pred Jurićev debi nije pojmljiv u navijačkom svijetu

20.09.2024 u 09:17

Bionic
Reading

Hrvatski trener Ivan Jurić za Romu je potpisao ugovor do 30. lipnja 2025. godine. Za kormilom Vučice naslijedio je Danielea De Rossija koji je dobio otkaz nakon što momčad nije ostvarila niti jednu pobjedu u prva četiri kola nove sezone Serie A.

Jurić svoj debi na klupi Vučice ima u nedjelju, od 18 sati na Olimpicu, a protivnik je Udinese.

Međutim, kako sada stvari stoje, Jurić svoj premijerni nastup neće pamtiti po dobroj atmosferi, jer navijači su odlučili okrenuti leđa klubu.

Iako takva odluka nije pojmljiva u navijačkom svijetu, talijanski mediji uvjeravaju kako će navijači bojkoritati klub, s obzirom na to da je smijenjeni De Rossi ikona Rome. U dresu Vučice je igrao od 2001. do 2019. godine i ima preko 600 utakmica u najdražem dresu.

Međutim, odluka kluba - jer Roma u četiri kola - nije imala ni jednu pobjedu (op.a. ostvarila je tri remija i poraz), čini se jedinom razumnom.

No, zanimljvo, De Rossi je smijenjen svega nekoliko tjednana nakon što je potpisao novi ugovor s Romom do ljeta 2027. godine.

Romini Ultrasi tražili su i od ostalih navijača sa svih tribina da im se priključe u protestu.

'Stiglo je vrijeme da se i naš glas čuje. Pozivamo sve navijače sa svakog dijela tribine da se priključe našem protestu. Ostajemo van stadiona u prvih pola sata utakmice', napisali su u objavi Romini Ultrasi.

Za razliku od početnika De Rossija, Jurić već ima veliko trenersko iskustvo.Jurić je posljednji posao imao na klupi Torina kojeg je vodio od svibnja 2021. do lipnja ove godine.

Tijekom karijere je vodio i Veronu, Genou, Crotone i Mantovu, dok je u Interu i Palermu obnašao dužnosti pomoćnika.