LIGA PRVAKA

Potop La Lige; Real Madrid izgubio, Atlético doživio debakl protiv Benfice

02.10.2024 u 23:45

Bionic
Reading

Lille je pobijedio Real Madrid s 1:0, dok je njegov gradski rival Atlético doživio pravu katastrofu, izgubivši 0:4 od Benfice u Lisabonu

Nogometaši Lillea i Aston Ville priredili su velika iznenađenja u susretima 2. kola Lige prvaka porazivši aktualnog europskog prvaka Real Madrida i Bayern sa po 1-0. Međutim, Real Madrid i Atlético nastavili su grozan dan La Lige u elitnom europskom natjecanju.

Aktualni europski prvak Real Madrid pretrpio je prvi poraz u posljednjih 36 utakmica u svim natjecanjima nakon što je u susretu 2. kola izgubio od Lillea.

Premda je Kraljevski klub dominirao, presudio je pogodak Jonathana Davida iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

U 3. kolu Madrid 22. listopada dočekuje Borussiju Dortmund, dok će Lille dan kasnije gostovati kod Atlético Madrida koji je večeras teško stradao u Lisabonu kod Benfice.

Iznenađenje je priredila i Aston Villa porazivši Bayern sa 1-0. Gol odluke zabio je Jhon Duran u 79. minuti. Bavarce u 3. kolu čeka gostovanje kod Barcelone, Aston Villa ponovo igra kod kuće protiv Bologne.

  • +69
Dinamo - Monaco (2.10.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

Liverpool je slavio protiv Bologne sa 2-0 upisavši i drugu pobjedu. Juventus je u Njemačkoj u sjajnoj utakmici pobijedio RB Leipzig sa 3-2, premda je gubio sa 0-1 i 1-2.

Benfica je u Lisabonu deklasirala Atlético Madrid sa 4-0.

Potop Atlética

Kerem Akturtoglu je u 13. minuti doveo portugalski sastav u vodstvo. Početkom nastavaka Benfica je povećala prednost. Conor Gallagher je oborio Vangelisa Pavlidisa, sudac je nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku, a Angel Di Maria pogodio za 2-0.

Fantastičnu predstavu portugalskog kluba nastavio je Alexander Bah pogodivši nakon kornera u 75. minuti za 3-0, a konačnih 4-0 postavio je Orkun Kokcu iz kaznenog udarca u 84. minuti. Belgijski Club Brugge je na gostovanju porazio Sturm sa 1-0.

Standings provided by Sofascore