serie a

Povijesna odluka u Italiji. Nakon 28 godina svi mogu gledati derbije, ali ima jedan detalj

25.10.2024 u 16:21

Bionic
Reading

Napoli i Milan u utorak igraju derbi 10. kola Serie A, a ta utakmica će biti posebna po činjenici da će biti prva u Serie A nakon 1996. godine koju će Talijani moći gledati besplatno.

Televizijska prava za Serie A na području Italije u vlasništvu su DAZN-a, koji je nakon 28 godina Talijanima omogućio besplatno gledanje utakmice. No, ne sve utakmice i ipak ne svima, jer u čitavoj priči postoji jedna caka.

Naime, DAZN je odlučio pet utakmica po sezoni pustiti besplatno svim svojim korisnicima, koji ne plaćaju pretplatu na Serie A. No, u prijenos će se moći uključiti najviše dva milijuna gledatelja nakon čega ostali 'besplatni' korisnici neće moći gledati prijenos.

Standardni pretplatnici bez problema će gledati sve utakmice, a DAZN na ovaj način želi pridobiti nove pretplatnike. Korisnici DAZN-a u Italiji plaćaju 45 eura mjesečno za gledanje utakmica domaćeg prvenstva, a zadnja utakmica koja se besplatno mogla gledati u Italiji bila je ona između Juventusa i Sampdorije u travnju 1996. godine.

Standings provided by Sofascore