BICIKLIZAM

Poznato je kuda će prolaziti utrka CRO Race, je li vaše mjesto ucrtano na kartu?

16.08.2024 u 19:40

Bionic
Reading

Mjesec i pol dana prije početka ovogodišnje biciklističke utrke CRO Race, koja će se održati od 1. do 6. listopada, poznata je ruta svih šest etapa, kao i momčadi koje će nastupiti.

Ove godine će pred sudionicima CRO Racea biti 893 kilometara, a ruta je vrlo slična prošlogodišnjoj, od druge do četvrte etape domaćini startova kao i ciljeva bit će isti kao i lani, dok su prva i posljednja etapa doživjele male promjene, a jedina etapa koja će se značajno razlikovati od prošlogodišnje je pretposljednja peta.

Prva je etapa doživjela manje izmjene u odnosu na prošlu godinu. Utrka će ove godine startati u Vodicama, a vozači će nakon 162.5km ciljnom ravninom proći u Sinju. Sinj je i lani bio domaćin cilja prve etape, koja je startala u Primoštenu te je bila 20-ak kilometara duža.

Slijede dvije etape potpuno identične prošlogodišnjem izdanju, druga sa startom u Biogradu na Moru i ciljem u Novalji nakon 119km, te treća sa startom u Otočcu i ciljem u Opatija (133.5 km), dok će gradovi domaćini "krajevske" četvrte etape biti isti kao i lani, start će biti u Krku, a cilj u Labinu, no ove će godine pred sudionicima biti 161km, odnosno 30km manje no lani, ali svjedeno će morati svladati 3100 metara visinske razlike.

Najveća promjena na trasi dogodila se u petoj etapi, domaćin starta bit će Ozalj, gdje je lani bio cilj etape, dok će etapa završiti u Karlovcu nakon 159.5km. Posljednja etapa tradicionalno će se voziti cestama Zagrebačke županije i Grada Zagreba, start te 157.5km duge dionice bit će u Svetoj Nedelji, a cilj u glavnom gradu.

Na utrci će sudjelovati ukupno 19 momčadi, od kojih šest "WorldTeams" iz najvišeg razreda svjetskog biciklizma. To su Bahrain-Victorious, Ineos Grenadiers, Red Bull-Bora-Hanshgrohe, dsm-firmenich, Jayco AlUla i UAE Emirates. Dolazi i osam UCI Pro timova, Caja Rural-Seguros RGA, Kern Pharma, Israel-Premier Tech, Q36.5, TDT-Unibet, Tudor, Uno-X i VF Group-Bardiani CSF-Faizane, te pet UCI Continental timova, Adria Mobil, ATT Investments, Ljubljana Gusto Santic, Santic–Wibatech i Felt Felbermayr.

ETAPE CRO RACEA:

  • 1. etapa, 1. listopada: Vodice - Sinj (162.5km)
  • 2. etapa, 2. listopada: Biograd na Moru - Novalja (119km)
  • 3. etapa, 3. listopada: Otočac - Opatija (133.5km)
  • 4. etapa, 4. listopada: Krk - Labin (161km)
  • 5. etapa, 5. listopada: Ozalj - Karlovac (159.5km)
  • 6. etapa, 6. listopada: Sveta Nedelja - Zagreb (157.5km)

Više informacija o utrci potražite OVDJE.