poreznici upozoravaju

Prijetnja koju Cristiano Ronaldo ne smije ignorirati: Plati ili ovo neće dobro završiti!

09.04.2018 u 06:56

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo našao se u velikim problemima. Španjolski poreznici tvrde kako je portugalski nogometaš na 'privremenom radu' u Real Madridu utajio čak 14.7 milijuna eura poreza, a te svoje tvrdnje spremni su dokazati i na sudu. Ronaldo i dalje tvrdi da nije kriv... No, prema nekim izvorima, dokaže li se da je muljao, prijeti mu čak 10 godina zatvora!

Cristiano Ronaldo posljednjih je mjeseci čak nekoliko puta bio na 'obavijesnim' razgovorima u Poreznoj upravi i Poreznoj policiji, čini se kako su španjolske vlasti - barem onaj porezni dio - odlučile među nogometašima uvesti monetarnog reda. 'Fiskalizacija' primanja najboljih svjetskih nogometaša u tijeku je, nije samo Cristiano Ronaldo na meti poreznih istražitelja, no čini se kako Portugalac pogreške ne priznaje - ako ih je uopće i bilo!

No, iz Porezne uprave i Državnog odvjetništva tvrde kako je Ronaldo svjesno - uz pomoć svojih financijskih savjetnika - osnivao fiktivne tvrtke u poreznim oazama kako ne bi platio porez na novac dobiven od sponzora! Za sada se protiv Portugalca vodi postupak u kojemu je optužen za utaju 14.7 milijuna eura poreza! On odbija priznati krivnju, no...

Prema nekim navodima, španjolski su zakoni poprilično rigorozni, posebice kad je utaja poreza u pitanju. Tako pojedini mediji naglašavaju da bi se Ronaldo - s obzirom na visinu utajenog poreza - mogao suočiti s kaznom do čak 10 godina zatvora! Navodno je Portugalac odbio ponudu za nagodbu, ponuđeno mu je da prizna krivnju, te da u roku od 90 dana plati 29 milijuna eura (14.7 milijuna utajenog novca, te isto toliko kao kaznu zbog počinjenog dijela!).

Učini li to, ostaje na slobodi i dobit će samo uvjetnu kaznu, a odbije li nagodbu čeka ga suđenje i moguća zatvorska kazna. Nije nevažno spomenuti kako su se prije njega za slična (ne)djela nagodili njegovi bivši i sadašnji suigrači poput Marcela, Carvalha i Angela di Marije. Još je važnije spomenuti kako se sličan slučaj vodi i protiv našeg Luke Modrića, a navodno isti odvjetnik brani kapetana hrvatske reprezentacije i Cristiana Ronalda! Spomenimo kako nisu samo 'realovci' u problemima, svoje su već platili Barcelonine zvijezde - Leo Messi i Neymar! Argentinac i Brazilac prošli su sličan put kao što ga sad prolazi Ronaldo... Oni su se na vrijeme nagodili i ostali bez nekoliko desetaka milijuna zarađenih eura.

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Neki idu tako daleko te tvrde kako je cijela akcija utaje novca od poreznih vlasti 'režirana' uz pomoć klubova te kako su čelni ljudi Real Madrida i Barcelone pomagali svojim igračima u tim nečasnim poslovima. Pozadina svega bila je želja da takvim 'radnjama' pojedine zvijezde pokušaju zadržati u klubu - tj. da im klubovi taj porezni gubitak 'kompenziraju' kroz nove - izdašnije - ugovore!

Kako god bilo, Ronalda čeka nekoliko prilično teških i neizvjesnih tjedana, svi se nadaju kako 'natezanje' s poreznicima i pojavljivanje na sudovima neće utjecati na njegovu igru...