nije mu lako

Prosinečki najavio Ligu nacija s Crnom Gorom: Ne tražimo alibi, naprotiv...

02.09.2024 u 18:17

Bionic
Reading

Njegovi izabranici, nogometaši Crne Gore, pripremaju se za nastup u B rangu natjecanja, gdje će se suočiti s Islandom, Walesom i Turskom.

Izbornik nogometne reprezentacije Crne Gore, Robert Prosinečki, najavio je nadolazeće utakmice u okviru Lige nacija. Prva utakmica bit će gostovanje kod Islanda 6. rujna, dok će tri dana kasnije Crna Gora ugostiti Wales u Nikšiću.

Kao i obično, reprezentacija se suočava s kadrovskim problemima, uključujući veliki broj ozlijeđenih igrača i neočekivanih izostanaka.

'Imamo problema, imamo dosta ozlijeđenih igrača, ali ne tražimo alibi, naprotiv. Očekujem da ćemo uspjeti doći do pozitivnih rezultata protiv kvalitetnih selekcija, poput Islanda i Walesa. Lista ozlijeđenih je dosta duga – Adžić, Janković, Kuč, Vujačić… ali očekujem da ćemo uz raspoloživu snagu odigrati hrabro, snažno i kvalitetno', naglasio je crnogorski izbornik, te nastavio:

'Idemo korak po korak, a prvi je Island. Gledali smo suparnika, radimo analizu. Riječ je o izuzetno jakoj selekciji koja je nedavno u prijateljskoj utakmici svladala Englesku. Izuzetno su hrabri i agresivni na svom terenu. Momčad je sastavljena od nogometaša koji igraju u dobrim klubovima. Ali svi imaju mane, pa tako i Island', rekao je Prosinečki te nastavio s izlaganjem:

'Gledamo u svoje dvorište i pokušavamo biti što spremniji za gostovanje kod Islanda. Još jednom ponavljam, imamo problema s ozljedama, ne tražimo alibi, želimo dobru igru ​​i pobjedu na Islandu'.

Utakmica protiv Islanda počet će 6. rujna u 20:45 sati.