STUDIO HNL

Jeličić: Bijesan sam i razočaran. Sramim se i kao Hrvat i kao čovjek

02.09.2024 u 18:09

Bionic
Reading

Joško Jeličić i Hrvoje Vejić u novom izdanju emisije Studio HNL na MAXSportu analizirali su situacije iz petog kola SuperSport HNL-a i utakmice hrvatskih klubova u Europi.

Studio HNL: Jeličić i Vejić o Rijeci Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel

'Ovo što se dogodilo s Rijekom rezimiralo je narativ koji se provlači kroz zadnjih par godina. Neminovnost je da mladi igrači odlaze i to je nezaustavljivo, ali mi kao hrvatski nogomet ne radimo ništa da pomognemo sebi. Manjak infrastrukture, manjak stručnosti u akademijama, a veliki problem je i u procesu prelaska mladih igrača u profesionalce. Puno se izgubilo što nema više B ekipa, imamo previše stranaca', rekao je Jeličić i dodao:

'Dobro je što Dinamo svake godine osigura milijun eura svakom klubu, HT kroz svoja prava osigura 800-900 tisuća... To su neke bolje stvari, ali ako razmišljaš o brojkama, onda je teško pričati o kontinuitetu.'

'Liga pada kvalitetom. Naša liga se uvijek smatrala razvojnom ligom, a mi sve više uvozimo poluigrače, a prodajemo klince. Neku noć gledam Barcelonu... Na toj utakmici je bilo više tinejdžera nego u cijelom HNL-u. Ova pljuska koju je Rijeka dobila nije neko ekstra iznenađenje. Divota je bilo gledati Slovence koliko su se dali u tu utakmicu. Na kraju petarda, a moglo je biti i gore', komentirao je Vejić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Mišković ima zasluge za sve u zadnjih 12 godina, ali i krivac je za ovo što se sad događa. U zadnje vrijeme smjenom Sopića je pokazao samovolju. Imam informaciju da treneri u akademiji Rijeke su loše plaćeni... U Đalovićevom stručnom stožeru jedan čovjek ima PRO licencu.

Mali Šimun Butić koji je pokazao potencijal, talent, brzinu, ljevak... Što se tiče taktičke obučenosti, on prepoznaje samo u kojim dresovima igraju njegovi suigrači. Nije on kriv za to', rekao je Jeličić pa se osvrnuo na nerede Armade u Sloveniji.

'Rezultat me čini tužnim i žalosnim, a ono na tribinama me čini bijesnim i razočaranim. Sramim se kao Hrvat i kao čovjek. Paliti baklje i gađati žene, djecu, ljude na tribinama. Razumijem frustriranost zbog pet komada.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport