i tuchelu neugodno

Prošlog ljeta platio ga je 113 milijuna eura, a sada trener Chelseaja moli navijače samo jedno: Nije vrijeme za ismijavanje Lukakua

21.02.2022 u 19:37

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja u subotu su na gostovanju pobijedili Crystal Palace 1:0, a pogodak odluke postigao je Hakim Ziyech u 89. minuti

Momčad njemačkog trenera Thomasa Tuchela s ta je tri boda ostala u prilici loviti Liverpool na drugom mjestu tablice, ali i na solidnoj prednosti pred Manchester Unitedom.

No, mnogi navijači Chelseaja razočarani su trenutnim plasmanom, a veliku odgovornost svaljuju na leđa belgijskog napadača Romelua Lukakua, kojeg je Chelsea prošlog ljeta platio čak 113 milijuna eura.

Lukaku je u Chelsea stigao nakon odlične sezone u milanskom Interu, za kojeg je samo u prvenstvu prošle sezone zabio 24 gola.

Od dolaska na Stamford Bridge, Lukaku je za Plavce u prvenstvu zabio pet golova, a navijače iritira i njegovo nesudjelovanje u igri. Pa su na statistički podatak od samo sedam dodira s loptom protiv Crystal Palacea svi burno reagirali, odnosno ismijavali ovog, inače sjajnog, napadača.

'Nije vrijeme da se smijemo Lukakuu jer je on naš igrač i mi ćemo ga zaštititi. Što ja mogu napraviti? Ne znam. Moramo se nositi s tim...', rekao je Tuchel i nastavio:

'Podaci nisu tajni i vrlo jasno sugeriraju da nije sudjelovao u našoj igri'.

Zanimljivo, iako je i Tuchel uočio taj problem, u toj ga je utakmici na terenu držao svih 90 minuta.