AC MILAN IZVRSTAN U EUROPI

PSG slavio u Kijevu, Mexes zabio za pamćenje

21.11.2012 u 23:12

Bionic
Reading

U C skupini je Milan slavio kod Anderlechta 3-1 čime je osigurao plasman u nokaut-fazu, u koju se još u prošloj rundi plasirala Malaga, a uspješan je bio i PSG na gostovanju u Kijevu

U drugoj utakmici skupine u kojoj igraju Porto i Dinamo, PSG je slavio kod kijevskog Dinama 2-0. U domaćoj momčadi je Ognjen Vukojević ostao na klupi cijelu utakmicu, dok Niko Kranjčar nije konkurirao za sastav. Dvostruki strijelac za parišku momčad bio je argentinski napadač Ezequiel Lavezzi, u 45. i 52. minuti.

Prvi gol je zabio majstorski nakon dobrog kontranapada, a drugi nakon velike pogreške domaće obrane. Točnije, pogriješio je Yevhen Khacheridi koji je prekratko vratio loptu svom vrataru Maksimu Kovalu. Loptu je presjekao Blaise Matuidi i poslužio Lavezzija kojem nije bilo teško iz blizine postići i drugi gol na utakmici.

Porto predvodi skupinu s 13 bodova. PSG je drugi s bodom manje. Njihov međusobni ogled na Parku prinčeva u zadnjem kolu odlučit će o pobjedniku skupine. U Europa ligu ide kijevski Dinamo s 4 boda, dok će njegov zagrebački imenjak u zadnjem kolu na Maksimiru protiv Kijevljana pokušati popraviti negativnu statistiku.

U C skupini je Milan slavio kod Anderlechta 3-1 čime je osigurao plasman u nokaut-fazu, u koju se još u prošloj rundi plasirala Malaga, koja je u ranijoj utakmici odigrala 2-2 sa Zenitom, iako je vodila s 2-0.

Stephan El Shaarawy doveo je Milan u vodstvo u gostima kod Anderlechta u 47. minuti, u svom prvom dodiru s loptom u suparničkom kaznenom prostoru. Nakon što je u 70. minuti domaći igrač Bram Nuytinck bio isključen, Philippe Mexès je minutu kasnije zabio fantastični gol škaricama s ruba kaznenog prostora. Mexesu je to bio drugi gol u karijeri u Ligi prvaka, te prvi uopće u dresu Milana. U pitanju je sigurno najljepši gol večeri. Domaćini su smanjili preko De Suttera koji je u 78. minuti pogodio iz blizine, no, Pato je u prvoj minuti sudačke nadoknade potvrdio pobjedu Milana.