ovacije za obradovića

Publika u Areni Vladu Divca dočekala zvižducima, evo kako je reagirao Aco Petrović

06.09.2024 u 10:28

Bionic
Reading

Memorijalna utakmica u čast Dražena Petrovića održana sinoć u Areni Zagreb okupila je velik broj košarkaških zvijezda, aktivnih i umirovljenih igrača i trenera. Svi su se oni došli pokloniti jednom od najvećih košarkaša svih vremena.

Povod okupljanja je 60. rođendan Dražena Petrovića koji je rođen 22. listopada 1964. godine. Uz aktualne zvijezde, događaju su prisustvovali i Draženovi bivši suigrači iz reprezentacije bivše Jugoslavije. Posebno je pozornost privukao Željko Obradović, deveterostruki trenerski prvak Europe.

On je, baš kao o srpski reprezentativac i NBA igrač Boban Marjanović prilikom službenog predstavljanja dobio gromoglasne ovacije.

Za Obradovića ovo nije bilo iznenađenje, u Hrvatskoj je rado viđen gost i u službenim utakmicama kao trener Partizana. Zadar, Split i Zagreb uvijek ga srdačno pozdrave.

S druge strane, legendarni Draženov suigrač Vlade Divac dočekan je zvižducima od dijela publike. Aco Petrović, Draženov brat, je brzo reagirao na te zvižduke, ustao i došao na teren te zamolio publiku da prestane s negativnim reakcijama.

Razlog za Divčevu nepopularnost kod dijela publike leži u događaju sa Svjetskog prvenstva 1990. u Argentini, kada je, tijekom proslave jugoslavenskog zlata, uzeo i bacio hrvatsku zastavu koju je jedan navijač donio na teren.