gledatelji u šoku

Nešto neviđeno; Dražen Petrović je prikazan kao hologram, a onda su krenule suze

05.09.2024 u 23:03

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Areni održan je Memorijal Dražena Petrovića, na kojem je hrvatska reprezentacija odmjerila snage s odabranom reprezentacijom Europe, koju je vodio legendarni Željko Obradović.

Team Dražen, sastavljen od zvijezda košarkaške Eurolige, pobijedio je hrvatsku reprezentaciju rezultatom 110:107 u memorijalnoj utakmici za Dražena Petrovića, održanoj u zagrebačkoj Areni. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a utakmica se igrala u revijalnom tonu, s naglaskom na prisjećanje Draženovog života i karijere, dok je rezultat bio u drugom planu.

Tijekom pauza, organizatori su podsjećali na ključna razdoblja iz Draženove karijere, od Šibenke, preko Cibone i Real Madrida, sve do NBA lige i osvajanja srebra s hrvatskom reprezentacijom. O Draženu su govorili njegovi bivši suigrači, među kojima su bili Vlade Divac, Kenny Anderson, Terry Porter, Predrag Šarić i mnogi drugi.

Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Posebno emotivan trenutak bio je kada je pred publiku izašao Draženov hologram, stvoren pomoću umjetne inteligencije. Hologram se obratio publici s nekoliko dirljivih riječi, nakon čega je nestao, ostavivši mnoge uzvanike u suzama. Pogledajte video OVDJE.

Najveće ime među gostima bio je Luka Dončić, slovenski košarkaš Dallasa. Dončić je uoči utakmice izašao na parket, gdje je dobio velike ovacije te se kratko obratio publici.

'Pričali su mi puno o Draženu, oduševljen sam njime,' rekao je Dončić, jedan od najboljih košarkaša svijeta.