TERRY PORTER ZA TPORTAL

NBA legenda stigla u Zagreb: Da nije poginuo, Dražen bi bio All-Star

05.09.2024 u 15:12

Bionic
Reading

Večeras će u Areni Zagreb od 20 sati biti održan veliki košarkaški spektakl, Memorijalna utakmica za Dražena Petrovića.

Terry Porter, bivši američki igrač i trener, jedno je od najvećih imena koji su stigli na utakmicu. Porter je s Draženom igrao u Portlandu.

'Kada je stigao u NBA ligu, nismo puno znali o njemu. Nije tada bilo YouTubea da se upoznate s nekim igračem. Znali smo samo da svi pričaju da je jedan od najvećih Europljana ikad. Bio je pod pritiskom jer dolazi iz Europe, sada je puno lakše europskim igračima', rekao je Porter za tportal.

'Prvi put kad sam ga vidio, pomislio sam ovaj čovjek stvarno, stvarno dobro šutira. Mogao je pogađati iz raznih pozicija i s jako velikih udaljenosti. Imao je odličan pregled igre, kontrolu lopte... Na treninzima je igrao za drugu petorku i bio je jako dobar. Nije nas iznenadilo što je kasnije u Netsima igrao sjajno. Na njemu se vidjelo koliko voli ovaj sport. U Portlandu mu je bilo teško dobiti minute jer ga nisu vidjeli kao razigravača nego je morao čekati priliku na Drexlerovoj poziciji', rekao nam je Porter i dodao:

'Da se nije dogodila ona tragedija, mislim da bi bio starter u većini ekipa i jako dobar igrač u NBA ligi. Budućnost mu je bila svijetla, dokazao je da je dovoljno kvalitetan za najjaču ligu. Mislim da bi čak bio i All-Star.'