MEMORIJAL

Toni Kukoč o Draženu, po čemu je bio prvi na ovim prostorima i kako je postao to što je

04.09.2024 u 22:16

Bionic
Reading

U Zagrebu će se posebnom utakmicom slaviti sjećanje na jednog od najvećih košarkaša s ovih područja, Dražena Petrovića

Sutra će se u Zagrebu održati košarkaški i sportski spektakl. U 20 sati u rasprodanoj Areni Zagreb održat će se revijalna utakmica u sjećanje na velikog Dražena Petrovića.

Događanju će prisustvovati zvijezde iz NBA lige poput Luke Dončića, Bojana Bogdanovića i Darija Šarića te velikani košarkaškog svijeta poput Željka Obradovića i Tonija Kukoča. Upravo s ovim potonjim razgovarali smo uoči održavanja utakmice u Zagrebu.

'Dražen je bio prvi koji je shvatio da mu treninzi nisu bili dovoljni. Počeo je raditi individualno na svojoj igri. Tako je radio u Europi i u NBA ligi. To je nešto što je njega krasilo. Dražen je osjetio da mu to treba i da mora raditi individualno više, sam je radio na šutu, trčao, trenirao se.'

'Ja se njega uopće ne sjećam sa slabim udarcem. Bio sam tada junior, a on je već tada zabijao po trideset ili 40 poena', rekao je.

'Dražen je volio šutirati. Ja nisam bio na njegovim individualnim treninzima, ali očito je to jedini način da se postane dobar. Repeticije i treninzi, da to postane prirodna stvar', zaključio je Kukoč.