OBLJETNICA SMRTI

Divac na sav glas hvalio Dražena: Definitivno najbolji europski igrač svih vremena

05.09.2024 u 14:06

Bionic
Reading

'Tužno je što nije među nama, ali je lijepo da se ovakvim događajem sjetimo najboljeg među nama'

Vlade Divac govorio je o Draženu Petroviću uoči današnje utakmice u Zagrebu kojom će se slaviti jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.

Brojni bivši igrači, treneri i velikani svijeta košarke okupili su se u hotelu Westin uoči samog događanja, koje je organizirano u Areni.

'Nažalost, napustio nas je mlad. Bio je najbolji među nama, drago mi je da sam danas ovdje. Tužno je što nije među nama, ali je lijepo da se ovakvim događajem sjetimo najboljeg među nama, da ovi mladi znaju tko je bio Dražen, da je otvorio vrata svima nama i da to sjećanje nikad ne izblijedi', rekao je za SportKlub.

'Dražen je prije svega bio radnik. Svi smo mi imali talent, ali on je do visina došao svojim radom. Nikad se nije predavao, bio je borac. Nažalost, otišao je onda kad je trebao ostvariti snove i postati jedan od najboljih igrača u NBA ligi. Iako nije bio All-Star igrač, on je za mene to bio.'

  • +43
Gala večera povodom Memorijalne utakmice u sjećanje na Dražena Petrovića Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Istaknuo bih trenutak kad sam imao 14 godina, on je imao neki intervju. Maštao sam da jednog dana i ja igram košarku. Nije puno prošlo, igrali smo zajedno u reprezentaciji i jedan protiv drugog u mnogim utakmicama. Jako sam ga poštovao. Definitivno je za mene najbolji igrač Europe svih vremena. Žao mi je što nije među nama', dodao je Divac.