NEOČEKIVANA VIJEST

Raphael Varane (31) iznenada objavio kraj karijere

25.09.2024 u 10:22

Bionic
Reading

Raphael Varane, osvajač Svjetskog prvenstva i četiri Lige prvaka, objavio je kraj karijere u 32. godini.

Varane je nedavno stigao u talijanski Como, ali se ozlijedio u 23. minuti debija. Čekao ga je dug oporavak, a on je nakon toga donio odluku o kraju karijere.

Francuski stoper je igrajući za Real, u koji je stigao 2011. godine iz Lensa, bio jedan od najboljih stopera svijeta. Za Real je odigrao 360 utakmica i iz njega otišao u Manchester United. Ugovor s Comom imao je još dvije godine.

'Kažu da svim dobrim stvarima jednom dođe kraj.

U karijeri sam se suočio s mnogim izazovima, iznova sam se dizao, gotovo sve za što su mi rekli da je nemoguće sam uspio. Nevjerojatne emocije, posebni trenuci i sjećanja koja će trajati cijeli život. Osvrćući se na ove trenutke, s neizmjernim ponosom i osjećajem ispunjenja objavljujem svoje povlačenje iz igre koju svi volimo.

Držim se najviših standarda, želim otići pod svojim uvjetima. Potrebna je velika doza hrabrosti da poslušate svoje srce i svoj instinkt. Želja i potreba dvije su različite stvari. Pao sam i ustajao tisuću puta, a ovaj put je trenutak da stanem.

Volio sam se boriti za sebe, svoje klubove, svoju zemlju, svoje suigrače i navijače svake momčadi za koju sam igrao. Od Lensa preko Madrida do Manchestera, pa igranja za našu reprezentaciju. Branio sam svaki grb svime što sam imao i volio sam svaku minutu putovanja. Nastupanje na najvišoj razini je uzbudljivo iskustvo i testira svaku razinu vašeg tijela i vašeg uma. Emocije koje doživljavamo ne možete pronaći nigdje drugdje. Kao sportaši, nikad nismo zadovoljni, nikad ne prihvaćamo uspjeh. To je naša priroda i ono što nas pokreće.

Ne kajem se, ne bih ništa mijenjao. Osvojio sam više nego što sam mogao i sanjati, ali osim priznanja i trofeja, ponosan sam što sam se, bez obzira na sve, držao svojih načela da budem iskren i pokušavao svugdje ostati bolji nego što sam zatekao. Nadam se da sam vas sve učinio ponosnima.

I tako, novi život počinje izvan terena. Ostat ću s Comom. Samo bez korištenja kopački i kostobrana. Nešto o čemu jedva čekam podijeliti više s vama uskoro. Za sada, navijačima svakog kluba za koji sam igrao, mojim suigračima, trenerima i osoblju... od srca hvala što ste ovo putovanje učinili posebnijim nego što su moji najluđi snovi mogli predvidjeti.

Hvala ti, nogomete', napisao je Varane u oproštaju od igračke karijere.