kakav meč!

Razbio je Hrgovića, a sada je brutalno nokautirao Anthonyja Joshuu

21.09.2024 u 23:32

Bionic
Reading

Nakon što je osvojio IBF titulu pobjedom nad Filipom Hrgovićem, Daniel Dubois je na Wembleyju odradio svoju prvu obranu naslova u meču protiv Anthonyja Joshue.

Daniel Dubois je nakon proljetne pobjede nad Filipom Hrgovićem, kojom je osigurao privremeni IBF naslov, pa potom i službeno promoviran u pravog prvaka, stigao do svoje prve obrane titule. Na Wembleyju će se suočiti s velikim izazovom u obliku Anthonyja Joshue, dvostrukog svjetskog prvaka, koji je imao priliku po treći put osvojiti titulu i time se upisati u povijest sporta.

Tijekom prve runde borbe, Joshua je doživio šok nakon snažnog desnog krošea od strane Duboisa, što ga je privremeno srušilo na pod. Izdržao je brojanje i završio rundu.

Dubois je nastavio s ogromnim pritiskom na Joshuu te je u trećoj rundi dominirao, preuzevši kontrolu nad borbom. Njegovi snažni udarci su se nastavili nizati, što je Joshuu stavilo u vrlo tešku poziciju, a Duboisova odlučnost i agresivnost nisu jenjavale. Joshua je bio na udaru i nije uspio pronaći odgovor na Duboisove napade.

  • +3
Daniel Dubois vs. Anthony Joshua, 21.9.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

Krajem treće runde Dubois je opet šokirao rasprodani Wembley i poslao Joshuu na kanvas. Četvrtu rundu Daniel je otvorio s namjerom da 'završi' sunarodnjaka te ga je naprosto nadboksao rušeći ga dodatna dva puta. Sudac je bio na rubu da prekine borbu, no predomislio se.

U petoj rundi je Joshua uzdrmao Duboisa, ali je Englez vratio na najbolji mogući način kratkim desnim 'overhandom' i 'uspavao' bivšeg prvaka za IBF naslov.