REPOVI FINALA

Razočarali Nadala: Publika mu nije trebala zviždati!

28.01.2014 u 11:55

Bionic
Reading

Toni Nadal, stric i trener najboljeg svjetskog tenisača Rafaela Nadala, kritizirao je gledatelje u Rod Laver Areni u Melbourneu koji su zviždali njegovom nećaku tijekom finalnog meča Australian Opena protiv Stanislasa Wawrinke…

Nakon što je Wawrinka perfektnom igrom osvojio prvi set i došao do prednosti ranog breaka u drugom, Nadal je uzeo medicinski time-out, te na šest minuta napustio igralište zbog jakih bolova u leđima. Kada se vratio na teren, publika ga je dočekala sa zvižducima, zbog čega je španjolski tenisač bio vidno potresen, te je, što zbog bolova, što zbog te situacije, umalo zaplakao.

'Mislim da gledatelji nisu to trebali učiniti. Rafa je uvijek davao sve od sebe na tom turniru, kao i na bilo kojem drugom. On je želio nastaviti meč nakon bolova upravo zbog gledatelja. Znao je da su ljudi platili ulaznice kako bi gledali finale jednog Grand Slam turnira. Znao je da je veliki broj teniskih ljubitelja gledao meč na televiziji. Zbog njih želio prekinuti meč. Bez obzira što se događalo s njegovim tijelom, želio je zbog gledatelja odigrati meč do kraja,' rekao je Toni Nadal, te nastavio.

'Gledatelji su uvijek bili krasni prema Rafi u Melbourneu. On se sigurno nikada neće glasno potužiti, ali sigurno da je bio razočaran. Želio je odigrati meč do kraja zbog publike. Kada već nije mogao pobijediti, želio je da Wawrinka pobijedi tako da iskoristi meč-loptu, a ne s predajom mog nećaka. To je važno istaknuti.'

Kada je publika shvatila da je Nadal jedva servirao nakon povratka na teren, te da se nije mogao normalno kretati, zvižduke na središnjem stadionu zamijenila je tišina. Rafael Nadal umanjio je važnost cijele priče vezane uz zvižduke koje su mu gledatelji uputili.

'Ponekad je gledateljima teško razumjeti što se događa na terenu. Oni su samo željeli uživati u velikom meču. Platili su ulaznice da bi vidjeli najbolji mogući finale. Ja im to nisam mogao ponuditi u tim trenucima. Davao sam sve od sebe do kraja. Razumijem reakciju gledatelja. Odlično su me podržavali tijekom dva tjedna turnira, bolje nego ikada. Vrlo sam ponosan kako su me gledatelji tretirali i podržavali. Nikada od mene nećete čuti niti jednu lošu ili ružnu riječ o gledateljima u Melbourneu,' rekao je Rafael Nadal, koji je potvrdio kako neće dugo morati pauzirati zbog bolova u leđima.