grade paklenu ekipu

Real Madrid pronašao 'novog Cristiana Ronalda': 'Kraljevi' kreću po igrača koji će obilježiti iduće desetljeće

22.10.2019 u 06:29

Bionic
Reading

Real Madrid želi dovesti 17-godišnjeg Fabija Silvu iz Porta kojeg već sada uspoređuju s Cristianom Ronaldom

Portugal je poznati rasadnik talenata koji je nogometnom svijetu već dao nekoliko velikana poput Luisa Figa, Cristiana Ronalda, Ricarda Quaresme, Luisa Nanija, Deca, Simaoa, Ricarda Carvalha i brojnih drugih. Sada dolazi nova generacija čudesnih igrača iz iste škole, a predvodi ih sjajni Joao Felix koji je ovoga ljeta prešao iz Benfice u Atletico Madrid.

Tu su još i Florentino Luis, Joao Filipe, Rubén Dias, Ferro, Diogo Dalot, Diogo Leite, Rubén Queirós i brojni drugi koji bi mogli zadiviti svijet u godinama koje dolaze, ali jedan dečko ima potencijala da postane novi Cristiano Ronaldo. Riječ je o 17-godišnjem napadaču Porta Fabiju Silvi koji je već u prvoj ekipi portugalskog prvoligaša.

Proteklog vikenda postao je najmlađi strijelac u povijesti kluba u utakmici portugalskog kupa protiv Coimbroesa, a prošle godine odigrao senzacionalno u Ligi prvaka za mlade. Mnogi u Portugalu ga uspoređuju upravo s Cristianom Ronaldom zbog talenta i posvećenosti nogometu.

U Realu su prepoznali taj talent i ne žele ostati bez 'novog Ronalda' pa će već ove zime krenuti po mladog Silvu koji bi trebao biti nositelj igre u godinama koje dolaze. Real se već nakrcao talentima pa će se Silva samo priključiti Viniciusu Junioru, Takefusi Kubou, Rodrygu Goesu, Martinu Odegaardu i Brahimu Diazu na koje 'kraljevi' ozbiljno računaju.