psk_2

PRIMILI GOL U 90. MINUTI

Riječi Virgila van Dijka najbolje opisuju stanje Nizozemaca

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 11.07.2024 08:49
  • Objavljeno 11.07.2024 u 08:49
Bionic
Reading

U nedjeljnom finalu Europskog prvenstva, u Berlinu, igrat će nogometaši Engleske, koji su u polufinalnom ogledu u Dortmundu s 2:1 (1:1) svladali Nizozemsku. Suparnici Englezima bit će Španjolci, koji su u utorak s 2:1 pobijedili Francuze

Nizozemska je povela u sedmoj minuti kada je vrlo lijepi pogodak postigao Xavi Simons. Engleska je izjednačila u 18. minuti nakon što je Harry Kane pogodio s bijele točke.

Tih je 1:1 bilo sve do 90. minute, a tada je veliki engleski junak postao Ollie Watkins koji je zabio za 2:1 i konačno slavlje.

Izjave iz nizozemske nogometne reprezentacije nakon 1:2 poraza u polufinalu od Engleske na Europskom prvenstvu.

Virgil van Dijk, kapetan Nizozemske:

'Ne postoje riječi za opisati ovu utakmicu i ovakav kraj. Jako je teško kada primiš pogodak ovako kasno. Sve smo dali od sebe, ali na kraju nismo dobili ništa. Mogli smo povesti 2:1, imali smo neke prilike, ali unatoč tome sada ovdje stojimo potpuno prazni. Ostali smo bez ičega i jako nas boli ovaj poraz'.

Ronald Koeman, izbornik Nizozemske:

'Moramo biti ponosni na naše igrače. Iza sebe smo ostavili jako dobar turnir. Apsolutno smo zaslužili produžetke, ali to je nogomet. Primiš pogodak u 90. minuti i izgubiš. Mislim da smo bili svježiji u posljednjih 20 i više minuta. U prvom poluvremenu je Engleska bila bolja. Bellingham i Foden su se ubacivali između linija i stvarali su nam velike probleme. Pojačali smo vezni red u drugom dijelu s jedinim igračem nakon čega je igra postala ujednačenija. Ponavljam, mislim da smo bili bolji u završnom dijelu ogleda, ali na kraju je ostalo uzalud'.

  • +66
Nizozemska - Engleska, polufinale EURO 2024.; 10.7.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal