ČISTIH 3:0 U SPLITU

Rijeka iskazala silu, a Kramarić pokazao klasu!

10.08.2014 u 22:52

MAXtv 1. HNL, 4. kolo, RNK Split - HNK Rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 4. kola MAXtv Prve lige Rijeka je očitala nogometnu lekciju svojim domaćinima iz Splita i stigla do svoje 14-te, rekordne pobjede u nizu. Uvjerljivi rezultat 3:0 vrlo jasno pokazuje kako su se stvari odvijale na terenu

Već je nakon prvog napada Rijeke većini na terenu, a i onima koji su gledali utakmicu, bilo jasno da će Split vrlo teško u ovoj utakmici sačuvati barem bod. Odličnom asistencijom Kvržić je proigrao Leovca pa je Rijeka povela prije nego li je većina publike uopće sjela na svoja mjesta. Do kraja poluvremena, Rijeka je u potpunosti kontrolirala utakmicu, iako je Split imao više loptu u svojim nogama. No, domaći nogometaši nisu stvorili niti jednu priliku za pogodak, dok je Rijeka mogla povisiti svoje vodstvo, a najbolju je priliku u posljednjoj minuta prvoga dijela imao Samardžić.

U drugom je poluvremenu nastavljeno sveo no što se moglo vidjeti i tijekom prvih 45 minuta. Split je pokušavao, no njegovi su napadi bili jalovi, pa je bio dovoljan jedan brzi napad preko desne strane kako bi Kramarić rutinirano pogodio nakon asistencije Krstanovića. Slično se dogodilo i 15-tak minuta kasnije, kada je Krstanović ponovo odradio 'rudarski' dio posla, a Kramarić pokazao raskoš talenta predivni lob udarcem, kojim je pogodio za konačnih 3:0. Bio je to njegov sedmi gol u tek četvrtom nastupu ove godine.

Od Splita smo u 90 minuta mogli vidjeti tek jednu pravu priliku Mate Bilića u 62 minuti, a osim toga samo niz sporadičnih napada. Čak je i Marko Rog, najveće otkriće ove sezone, odigrao poprilično slabo, pa je bio zamijenjen u 61 minuti. I jedni i drugi u posljednje su vrijeme imali izuzetno naporan ritam domaćih i europskih utakmica, ali prednost Rijeke je kako duža klupa, tako i činjenica da su ovoga tjedna mogli u kvalifikacijama za Europsku ligu igrati s praktički zamjenskom momčadi.

Split taj luksuz nije imao, oni su odigrali vrlo tešku utakmicu u Ukrajini prije samo nekoliko dana, i to se vidjelo na terenu. Cijelo su vrijeme bili u nižoj brzini, što i nije čudno s obzirom gdje su i kako igrali prije samo nekoliko dana. Sve u svemu, gotova pa rutinska pobjeda Rijeke protiv momčadi koja je ove sezone u Europi pokazala da može igrati na vrlo visokoj razini.

Ovo je 14 pobjeda Riječana u nizu – vrlo lijepo postignuće i rekord kluba! Čestitamo Keku i igračima…
Split - Rijeka 0:3 (Leovac 1', Kramarić 55', 73')