Uzvrat 3. prekola EL

Rijeka u Aberdeenu lovi play-off Europske lige; evo gdje možete gledati ovaj dvoboj

15.08.2019 u 08:49

Bionic
Reading

Pred nogometašima Rijeke uzvratna je utakmica 3. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu, a suparnik Bišćanovoj momčadi škotski je Aberdeen

Večeras od 20.45 sati, uz prijenos na Arenasportu 1, s time da uvodna emisija počinje već u 20 sati, Rijeka gostuje u Aberdeenu, gdje protiv istoimenog domaćina čuva prednost od 2:0 iz prve utakmice.

Aberdeen je bio neugodno iznenađen načinom kako je odradio prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige. Nadala se škotska momčad mnogo boljem rezultatu od 0-2 na Rujevici pa su nakon svega počeli pričati o 'nesreći' ili 'nepostojećem jedanaestercu za prvi pogodak'.

Nije samo tu utakmicu Aberdeen loše odradio na početku nove sezone. Prilično sretno se iskoprcao iz problema na premijeri domaćeg Premiershipa te je golom u 85. minuti (Hedges) pobijedio Hearts 3:2. No, nakon poraza od Rijeke izgubio je Aberdeen i na gostovanju kod St. Mirrena (0-1) premda je igrao u gotovo najjačem sastavu.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE

Osim što igra Aberdeena u ovom trenutku nije opojna, ogroman minus za ovu momčad je neigranje najboljeg napadača Sama Cosgrovea. O njemu su u Rijeci prije prvog susreta najviše pričali i plašili ga se. Cosgrove je odigrao dvoboj na Rujevici, nije zabio pogodak, ali se i ozlijedio zbog čega nije igrao protiv St. Mirrena, a neće igrati ni u uzvratu protiv hrvatskog predstavnika.

Koliko je Cosgrove na startu nove sezone važan za škotsku momčad govori podatak da je do ogleda na Rujevici postigao osam od 13 ukupnog broja golova svoje momčadi.

  • +18
NK Rijeka - Aberdeen; 3. pretkolo Europske lige, 8.8.2019. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Osim Cosgrovea domaćin će u ovom ogledu biti i bez iskusnog veznjaka Craiga Brysona.

'Iz Hrvatske smo se doma vratili sa stvarno poražavajućim rezultatom. Gledali smo utakmicu nakon toga nekoliko puta i mnoge stvari smo dobro obavljali. Time je tih 0-2 još teže prihvatiti. Moramo biti daleko bolji nego u prvom susretu. Imamo posla s dobrim suparnikom i ako želimo prolaz greškama u igri više nema mjesta', bila je poruka trenera Aberdeena Dereka McInnesa.

Iz perspektive Rijeke najava prve utakmice bila je sjajna. Rijeka je taj dvoboj na Rujevici najavila s 3/3 pobjede u domaćem prvenstvu (Varaždin 2:1, Lokomotiva 1:0 i Slaven Belupo 3:1). Uzvrat u Škotskoj je, pak, najavila porazom u Velikoj Gorici od 0:2.

Dakle, i ove sezone Rijeka ne pronalazi način kako pobijediti Goricu (od koje je prošle sezone izgubila 3/4 utakmice), ali ovaj put je poraz donekle prihvatljiviji jer je trener Igor Bišćan prilično kombinirao sa sastavom. Njegova je poruka pritom bila vrlo jasna - 'u ovom trenutku je nama Europa mnogo važnija od prvenstva'.

Gorica za Rijeku, dakle, ostaje problem, no u četvrtak bi se Rijeka mogla 'osvetiti' ovom škotskom klubu za ispadanje iz Europe prije četiri godine. Tada je Rijeka na stadionu gdje večeras gostuje vodila 2:0, ali je dvoboj završio 2:2 i Aberdeen je uz ukupnih 5:2 prošao dalje.

'Sigurno je da ćemo na početku vidjeti fanatični i silno žestoki Aberdeen. Njihova je velika šansa taj početak utakmice, a nama je prioritet smiriti takvog agresivnog domaćina. Čeka nas vrlo teška utakmica i zbog drugačijeg suparnika, atmosfere, kompletnog ambijenta', najavio je utakmicu trener Rijeke Igor Bišćan.

I dalje je veliki minus za igru Rijeke nespremni Alexander Gorgon, a novi je problem i ozljeda Domagoja Pavičića.

Bolji iz ovog ogleda u play-offu europske lige igrat će protiv boljeg iz ogleda AEK Larnaca - Gent. Prvi dvoboj na Cipru završio je bez pobjednika 1:1.