DOBRODOŠLI U DŽUNGLU

Roberto Carlos za tportal: Hrvati, sve se može ispraviti danas!

18.06.2014 u 21:55

Bionic
Reading

U amazonskoj prašumi Hrvate čeka prvi od dva ogleda na nogometnom mundijalu koji donose prolaz u drugi krug. Od ponoći igramo protiv Kameruna, a u Manausu je sve spremno za utakmicu na koju može doći - svatko

Ovo je jedna od rijetkih dvoboja SP-a koji neće biti rasprodan. Udaljenost od ostatka naseljenog Brazila i prilično male navijačke pratnje dvaju večerašnjih takmaca otvorilo je priliku svim domaćim ljudima da uđu na stadion, a ulaznice idu i ispod službene cijene.

Sinoć su u kulturnom središtu grada Hrvati napravili druženje uz gledanje utakmice i tamo je postalo jasno da se ništa nije promijenilo. Iako su promijenili vremensku zonu i klimatske uvjete i u Manausu su Hrvati popularni i rado viđeni gosti.

'Kada vide naš dres Brazilke se samo nude. Šalim se malo, ali vrlo su pozitivni prema nama i nisam čuo za baš nikakve probleme, a ovdje sam već dva dana,' kaže Marko iz Makarske, a prijatelj Oliver iz Varaždina dodaje:

'Super je ovdje. Vlaga je ogromna i nije se lako priviknuti, ali atmosfera je odlična i čekamo utakmicu da proslavimo prvu pobjedu ovdje.'

Na stadionu se može vidjeti i bivših nogometaša, a dolazak Roberta Carlosa nije mogao proći nezapaženo. Bivši fantastični bek Brazila gromovitog udarca za tportal je rekao:

'Hrvatska je protiv Brazila pokazala dobru obrambenu fazu i mogućnost da djeluje momčadski što je preduvjet za uspjeh. Tada vam je nedostajalo i sreće, ali sve se može ispraviti danas. Ako pokažu sve svoje kvalitete koje su nam znane Hrvatska itekako može zadržati izglede za drugi krug,' oprezno, bez 'teških' riječi govori nekedašnji Realov as i nastavlja u istom tonu...

'Najdraži igrač u Hrvatskoj? Kovačev sastav pun je kvalitetnih igrača za koje znaju svi ljubitelji nogometa. Teško mi se odlučiti za nekoga, zapravo volim sve hrvatske igrače,' uz smijeh kaže Carlos.

Ispred stadiona došla je jedna od grupa hrvatskih navijača, a među njima je bio i Lamin iz San Diega. Crnoputi Amerikanac došao je ovdje turistički i stekao prijatelje koje nije očekivao.

'Tek jučer sam upoznao ove dečke i kao da ih znam pola života. Zbog njih danas idem na utakmicu i navijat ću za Hrvatsku,' kaže Amerikanac i zaokružuje dojam o čaroliji mundijala. U Brazilu nogomet zaista spaja ljude, barem ovih dana.