tko bi ih onda zaustavio?

Florentino Perez ima samo jednu želju; ovog veznjaka mora imati pod svaku cijenu!

28.08.2024 u 22:46

Bionic
Reading

Rodri bi sljedećeg ljeta mogao napustiti Manchester City, s obzirom na to da europski divovi 'pokazuju interes' za Španjolca.

Rodri još uvijek nije nastupao za momčad Pepa Guardiole ove sezone zbog ozljede zadobijene u finalu Eura 2024. Govoreći uoči povratka u Premier ligu, Guardiola je potvrdio da Rodri još uvijek nije sudjelovao u treninzima s klubom.

‘Nije trenirao. Još ga nisam vidio. Mislim da se osjeća dobro, ali mora se vratiti treninzima. Vidjet ćemo kako će se osjećati kad počne pomjerati tijelo. Nema šanse da igra,’ objasnio je Guardiola.

Očekuje se da će Rodri biti dostupan za sljedeću utakmicu Premier lige, međutim, moguće je da će ga City pokušati zadržati usprkos značajnom interesu za njegov transfer. Prema Duncanu Castlesu, Real Madrid je izrazito zainteresiran za potpisivanje defenzivnog veznjaka sljedećeg ljeta, a Florentino Perez aktivno forsira njegov dolazak.

Izvješće također navodi da će City pokušati poboljšati i produžiti Rodrijev ugovor kako bi se suočio s interesom španjolskih divova. Rodri je posljednje produžio ugovor s klubom 2022. godine, a trenutni ugovor ističe 2027. godine, što znači da bi u trenutnim okolnostima cijena za njegov odlazak s Etihada bila iznimno visoka.

Potpisivanje Rodrija iz Atletico Madrida 2019. godine jedno je od najvećih poslovnih poteza u povijesti Cityja, budući da je igrao ključnu ulogu u osvajanju trostruke krune u sezoni 22/23, uključujući gol pobjednika u finalu Lige prvaka 2023. godine.

Ako Real Madrid uspije u svojoj potrazi za 28-godišnjim vezistom, dodat će ga već impresivnom popisu veznjaka, uključujući Fedea Valverdea, Judea Bellinghama, Eduarda Camavingu, Luku Modrića i Auréliena Tchouaménija.