zoran vulić PIŠE za tportal

Sad vidimo bez kakvog smo igrača ostali. Za njega nemamo zamjenu, jedino da Dalić vrati Rakitića

16.10.2024 u 09:45

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 3:3 na gostovanju kod Poljske u četvrtom kolu Lige nacija. Utakmicu je za tportal analizirao trener Zoran Vulić

Najprije bih izdvojio one stvari koje su me oduševile. Točnije, igrače koji su me oduševili. Mali Martin Baturina i Petar Sučić, ta dva momka su nakon Monaca odigrala još jednu vrhunsku utakmicu i dokazala da u domaćoj ligi uvijek ima talenata za najviše domete. Njih dvojica, pa Luka Sučić, tu su i Kovačić, kojeg sad nije bilo, i Modrić...

Imamo zaista pravi vezni red i samo nam fali vrhunska šestica, kakvu smo imali u Marcelu Brozoviću. Tek sad vidimo bez kakvog smo igrača ostali.

Ne znam zašto svaku utakmicu moramo igrati s trojicom u obrani

Moramo biti pošteni i priznati da nije bilo dobro. Posebice ne u obrani. Bilo je previše nesigurnosti, previše pogrešnih poteza, ispadanja i odluka. Rezultat nije loš, bod je tu i samim tim smo jako blizu prolasku grupe, ali treba biti iskren i jasno reći da puno toga nije štimalo. Isto kao i protiv Škotske.

Ne znam zašto moramo svaku utakmicu igrati u istom sustavu. U ovom s tri stopera. U redu je ako tako postavimo igru protiv jačeg protivnika kao što je bio Portugal, ali ne znam zbog čega se moralo isto igrati i protiv Škota, kao i sad protiv Poljaka. Imamo dva vrhunska mlada stopera, Gvardiola i Šutala, i siguran sam da njih dvojica mogu iznijeti svaku utakmicu, a ovako momčad pati.

Jedino da Dalić vrati Rakitića

Perišiću su dvije takozvane radne utakmice sa Škotima i Poljacima u samo tri dana bile previše, a posebice zato što je na njegovoj strani bio najbolji i najbrži Poljak Zalewski. Kovačića nije bilo, a Modrić u ovim godinama jednostavno ne može pokrivati sve ono što je nekad pokrivao Brozović.

Jednostavno, takvog igrača više nemamo. Prava alternativa za njega ne postoji. Mislio sam da bi možda to mogao biti Josip Mišić, on je tip igrača koji to dobro radi u Dinamu, ali nije dobio priliku. Jedino da Dalić vrati Ivana Rakitića, ali to je nemoguće.

Sve u svemu, ne smijemo biti previše kritični. Bod je tu, drugi smo u grupi, a čekamo kod kuće vodeći Portugal i zašto se ne nadati da možemo i osvojiti skupinu.

  • +63
Poljska - Hrvatska, Liga nacija (15.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac
Standings provided by Sofascore