hrvatska reprezentacija

Evo zašto je bod protiv Poljske iznimno važan za Hrvatsku

15.10.2024 u 23:10

Bionic
Reading

Hrvatska je u 4. kolu Lige nacija odigrala 3:3 u gostima s Poljskom.

Poljska je povela u 5. minuti golom Piotra Zielinskog, ali je Hrvatska u nevjerojatnih šest minuta okrenula golovima Borne Sose u 20., Petra Sučića u 24. i Martina Baturine u 26. minuti. Nicola Zalewski je u 45. smanjio na 3:2, a Sebastian Szymanski je u 68. postavio konačnih 3:3. Hrvatska je susret završila s desetoricom nakon bizarnog isključenja Dominika Livakovića u 76. minuti.

Hrvatska je ostala na drugome mjestu skupine A Lige nacija s tri boda manje od Portugala i tri više od trećeplasirane Poljske. U drugoj utakmici u ovoj skupini Škotska i Portugal odigrale su bez golova.

Iako nije pobijedila, Hrvatska je ovim remijem napravila ogroman rezultat u kontekstu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naime, ovim bodom momčad Zlatka Dalića osigurala je status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za SP, koji će se održati 13. prosinca.

Podsjetimo, europske kvalifikacije igrat će se u 12 skupina s po četiri ili pet reprezentacija. Na turnir će se izravno plasirati pobjednici skupina, a u dodatne kvalifikacije idu 12 drugoplasiranih momčadi i četiri najbolje reprezentacije iz Lige nacija, koje nisu osigurale play-off kroz kvalifikacije. Na sljedećem Svjetskom prvenstvu igrat će 48 reprezentacija.

Standings provided by Sofascore