liga nacija

Je li Hrvatska teško oštećena? Pogledajte zbog čega je Livaković dobio crveni karton

15.10.2024 u 22:38

Bionic
Reading

Hrvatska je u Varšavi odigrala 3:3 protiv Poljske u ključnoj utakmici za prolazak grupne faze Lige nacija.

Hrvatska ima tri boda više od Poljske pa je i neriješen rezultat bio ogroman korak za Dalićeve izabranike prema prolasku u četvrtfinale. Do kraja natjecanja Hrvatska ima domaću utakmicu s Portugalom i gostovanje Škotskoj.

Hrvatska je jako loše ušla u susret i Zielinski je u 5. minuti kaznio Dalićevu momčad. Hrvatske u prvih 15 minuta nije bilo nigdje, a onda u samo pet minuta nevjerojatni preokret. Najprije je Borna Sosa fantastičnim volejem zakucao za 1:1, da bi onda na scenu stupili mladi dragulji Dinama Petar Sučić i Martin Baturina.

Sučić se u 24. minuti krasno probio u 16 metar i divnim udarcem pogodio suprotan kut, da bi samo dvije minute kasnije Baturina malonogometnim udarcem postigao i treći gol. Poljaci su se vratili s dva gola u nastavku, a u 76. minuti dogodio se sporan trenutak.

Na jednu duboku loptu na hrvatskoj polovici daleko od svojih vrata istrčao je Dominik Livaković i stigao je do lopte prije Roberta Lewandowskog, a kako se nije mogao zaustaviti došlo je sudara s napadačem Poljske. Sudac Alejandro Hernandez je iznenađenje valjda svih na stadionu Livakoviću pokazao izravan crveni karton. Hrvatski golman nije mogao vjerovati što se dogodilo, da je isključen, Martin baturina je zaradio i žuti karton zbog prigovora, a najnevjerijatnije od svega je to da se VAR soba nije uključila. Pogledajte video na OVOM linku.

  • +63
Poljska - Hrvatska, Liga nacija (15.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac
Standings provided by Sofascore