ako je ovo istina...

Senzacija iz Španjolske; Dominik Livaković odlazi u Real Madrid?!

10.08.2023 u 16:52

Bionic
Reading

Golman Real Madrida Thibaut Courtois pretrpio je rupturu križnog ligamenta lijevog koljena i mora na operaciju te ga čeka najmanje pola godine pauze. 'Kraljevi' su odmah krenuli u potragu za novim golmanom jer sezona počinje već ovog vikenda

Real Madrid je doživio strašan udarac samo par dana prije početka nove sezone. Na treningu se ozlijedio prvi golman 'kraljeva' Thibaut Courtois te ga zbog rupture prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena čeka operacija i najmanje šest mjeseci pauze.

Na Santiago Bernabeu su odmah krenuli u potragu za novim golmanom koji bi mogao zauzeti mjesto jednog od najboljih na svijetu. 

Španjolski mediji bliski Real Madridu navode kako je prvi izbor David de Gea (32) koji je slobodan nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom. De Gea je rođen u Madridu, čak 12 sezona je branio za United u čije je redove stigao 2011. godine iz Atletico Madrida.

No, ono što muči čelnike Reala je činjenica da će, kad se Courtois oporavi, imati dvije golmanske veličine u momčadi, a to potencijalno znači sukob i nezadovoljstvo jednog od njih. Uz to je De Gea skupa investicija i sigurno neće pristati na ugovor kraći od četiri godine.

Marca tvrdi da su zbog svega toga u Realu odlučili potražiti manje skupog, ali dovoljno kvalitetnog golmana koji će 'popuniti rupu' dok se Courtois ne oporavi. A među tim i takvim solucijama je i kapetan Dinama, hrvatski reprezentativac Dominik Livaković!

Real ga je prati već neko vrijeme, sigurno je i Luka Modrić imao što za savjetovati skautima 'kraljeva' koji su svojevremeno Livakovića željeli dovesti kao rezervu za Courtoisa. Uz sve to je popularni Livi relativno jeftin, Dinamo za njega traži 'samo' 10 milijuna eura i to je Realu više nego prihvatljivo.

Od ostalih golmana koji su 'na radaru' Reala spominju se Yassine Bounou iz Seville, Giorgi Mamardašvili iz Valencije te Diogo Costa iz Porta. U nekim je kombinacijama i Kepa Arrizabalaga iz Chelseaja, no on pregovara s Bayernom, a i poprilično je skup jer ga 'bluesi' neće pustiti za manje od 25 milijuna eura odštete.