AEK ISPAO

Senzacija u Konferencijskoj ligi; Hajduk propustio povijesnu priliku

15.08.2024 u 21:40

Bionic
Reading

Hajduk je imao sjajnu priliku za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Ali, Splićani su večeras izgubili od slovačkog Ružomberoka (0:1) pa će Slovaci u play-offu igrati protiv armenskog Noaha.

Noah je napravio jednu od najvećih senzacija u Europi ove sezone i slavio protiv grčkog AEK-a. U prvoj utakmici u Armeniji je bilo 3:1, a u uzvratu u Grčkoj domaćin je slavio s nedovoljnih 1:0.

AEK je dominirao, imao više od 25 udaraca prema suparničkom golu, 11 kornera i više od 60 posto posjeda lopte, ali nije uspio matirati Ognjena Čančarevića sve do sudačke nadoknade koja je trajala čak 16 minuta. Golman Noaha junak je ovog dvomeča. Obranama je izludio AEK-ove igrače, a u prvom susretu je uspio i zabiti gol preko cijelog terena.

Noah će u prvoj utakmici play-offa biti domaćin Ružomberoku 22. kolovoza. Uzvrat je tjedan dana kasnije. Pobjednik ovog dvomeča plasirat će se u grupnu fazu i zaraditi najmanje tri milijuna eura.

Podsjetimo, Hajduk u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja nije igrao još od 2010. godine kada je završio zadnji u skupini Europske lige s AEK-om, Zenitom i Anderlechtom.