TRENER RIJEKE

Sergej Jakirović jasno je rekao tko je favorit u Jadranskom derbiju i zašto!

29.07.2023 u 16:46

Bionic
Reading

U nedjelju od 21.05 (MAXSport 1) na rasprodanom Poljudu igra se Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke

Obje momčadi u sezoni su ušle pobjedama, s time da je Hajduk slavio na gostovanju kod Dinama, a Rijeka je bila bolja od novog prvoligaša Rudeša.

'Sve je pod kontrolom, nema nikakvih posljedica, barem tako igrači govore. Energetski su dobri te su si na dispoziciji za sutrašnju utakmicu', rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović koji se s europskom gostovanja iz Prištine vratio s pobjedom 1:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Osvrnuo se potom na sam derbi s Hajdukom.

'Očekujem čvrstu, agresivnu utakmicu, zahtjevnu naravno. Rasprodan je stadion, mislim da je privilegija igrati pred punim tribinama, zato se nogomet igra. Malo je igrača koji su igrali pred punim stadionom tako da očekujem da budemo dobri, da smo mirne glave, da igramo ono što se dogovorimo. Skautirali smo Hajduk, kao što su i oni nas. Početak je prvenstva, nigdje ne kasnimo, nigdje ne žurimo. Fokus nam je Europa, ali nam je fokus i svaka sljedeća utakmica. Jadranski je derbi. Probat ćemo se što bolje prezentirati i da što više otežamo Hajduka. Igraju na svom stadionu, ljudi su favoriti, ali mi ćemo napraviti sve da im poremetimo planove.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Najveća opasnost prijeti od napadača Marka Livaje i Jana Mlakara, ali…

'Sahiti je tu, Pukštas je za mene najkonstantniji igrač Hajduka. Naravno, Krovinović od kojeg sve polazi u otvaranju napada. Ima dosta dobrih igrača, igrača koji su se naknadno priključili Hajduku', rekao je Jakirović.