OKUPLJANJE U ZAGREBU

Sedmorica igrača propustila trening Vatrenih, ovo su razlozi

07.10.2024 u 20:04

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u ponedjeljak u Zagrebu prvi trening uoči nastavka kvalifikacija u Ligi nacija i utakmica protiv Škotske i Poljske.

Vatrene očekuju utakmice protiv Škotske 12. listopada u Zagrebu i Poljske 15. listopada u Varšavi.

Za razliku od okupljanja u rujnu kada je prva utakmica protiv Portugala uslijedila samo tri dana nakon okupljanja, ovoga puta će reprezentacija imati pet dana za pripremu prvog susreta.

Prvi trening hrvatska vrsta je odradila u Maksimiru na terenu Zlatko Cico Kranjčar.

Izbornik Zlatko Dalić imao je na raspolaganju 19 od 26 igrača. Dio igrača je radio odvojeno u teretani (Gvardiol, Erlić, Ćaleta-Car), Perišić i Šutalo nisu trenirali zbog liječničkog pregleda, Kovačić je izostao zbog privatnih razloga, dok je Pongračić otpao zbog ozljede.

'Kovačić neće doći na okupljanje danas, ima privatne stvari, nadam se da će sve biti u redu. Jučer se Šutalo ozlijedio, još ne znamo točno što se dogodilo. Osjetio je mišić, napravit ćemo pregled i znati što je točno. U dogovoru s Olićem vidjet ćemo hoćemo li uzeti kojeg stopera iz mlade u A reprezentaciju', pojasnio je izbornik na današnjoj novinarskoj konferenciji.

Reprezentacija će u Zagrebu odraditi još četiri treninga prije utakmice koja je na rasporedu u subotu u 18.00 sati na stadionu Maksimir.

  • +14
Trening hrvatske nogometne reprezentacije, Zagreb, 7.10.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Dan kasnije je regeneracijski trening, a već u ponedjeljak Vatreni putuju u Varšavu gdje će iste večeri odraditi medijske obveze, te trenirati. Utakmica je u utorak u 20.45 sati.

Hrvatska se nakon dva kola nalazi na drugom mjestu skupine 1 s tri boda, koliko ima i Poljska. Na vrhu je Portugal sa šest bodova, a na začelju Škotska bez bodova.

Podsjetimo, prve dvije pozicije vode u četvrtfinale, treća u play-off za ostanak, a posljednja u niži rang natjecanja, Ligu B.

Standings provided by Sofascore