el clasico

Sinoć je uništio Real, a bio je na korak do Dinama

27.10.2024 u 12:25

Bionic
Reading

Barcelona je u El Clasicu deklasirala Real 4:0, a fantastičnu utakmicu odigrao je Brazilac Raphinha, koji je nekoć bio jako blizu zagrebačkog Dinama.

Dva gola zabio je Robert Lewandowski, a očajne Madriđane dotukli su Lamine Yamal u 77. i Raphinha u 84. minuti. Nakon što je u srijedu zabio hat-trick Bayernu u Ligi prvaka, Raphinha je odigrao još jednu veliku utakmicu protiv najvećeg rivala.

Sjajni 27-godišnji Brazilac asistirao je Yamalu, a onda i sam lijepo zabio te je bio jedan od najbolje ocijenjenih Barceloninih igrača. Bio mu je to 30. gol u 101. nastupu za Barcelonu, koja ga je u ljeto 2022. godine platila Leedsu 55 milijuna eura.

Raphinha je danas jedan od najboljih brazilskih igrača, a 2017. godine skoro je završio u Dinamu. Kako pišu 24sata, hrvatski prvak bio je jako zainteresiran za njega dok je igrao u Vitoriji iz Guimaraesa, kluba iz kojeg je četiri godine ranije doveo Soudanija. Brazilca je u Portugalu skautirao Marjan Šišić, danas uspješni menadžer Joška Gvardiola i još nekoliko hrvatskih igrača.

Raphinha je tad imao 20 godina i bio je veliki potencijal, a Dinamo je isprva ponudio 1.2 milijuna eura. Portugalci su stalno tražili više i Zagrepčani su ga na kraju bili spremni platiti čak četiri milijuna eura. No, Vitoria je tražila šest i posao je propao iako je Raphinha navodno jako želio doći u Maksimir.

A da je zaista bila riječ o jako dobrom igraču govori i činjenica da je pola godine kasnije prodan Sportingu za 6.5 milijuna eura. Sporting ga je u ljeto 2019. prodao Rennesu za 21 milijun eura, a iz Francuske je godinu dana kasnije otišao u Leeds.