SKUPINA D

Sjajni Real i Modrić, Cityjeva sramota

04.12.2012 u 23:04

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić odigrao je impresivnu utakmicu u 6. kolu skupine D Lige prvaka u kojoj je njegov Real Madrid sa 4:1 slavio protiv Ajaxa...

Sjajno je Modrić razigravao svoje suigrače započevši na poziciji defenzivnog veznog uz Samija Khediru.

U 13. minuti sjajno je oduzeo loptu uklizavanjem, izbacio Karima Benzemu samog pred gol iskosa s desne strane, a francuski je napadač nesebično asistirao Cristianu Ronaldu za 1:0. Kod drugog gola Reala koji je u 28. minuti zabio Jose Maria Callejon Modrić je bio izravan asistent sjajnom loptom koja je preletjela cijelu obranu nizozemskog kluba.

Treći gol 'kraljevskog kluba' zabio je Kaka lijepim udarcem ljevicom s nekih 20-ak metara nakon dodavanja Ronalda. Ajax je smanjio u 60. minuti nakon pogreške i nepotrebnog izletavanja pričuvnog Realovog vratara Antonija Adana. Strijelac je bio Derk Boerrigter udarcem ljevicom s ruba kaznenog prostora u nebranjenu mrežu.

Konačnih 4:1 je svojim drugim golom na susretu postavio Callejon glavom nakon ubacivanja Morate s desne strane. Modrić je odigrao svih 90 minuta, a spomenuta asistencija bila mu je prva za Real u Ligi prvaka u trećoj utakmici koju je započeo u ovom elitnom natjecanju.

U drugoj utakmici skupine Borussia Dortmund je slavila na svom Signal-Iduna-Parku protiv Manchester Cityja 1:0 golom Juliana Schiebera iz 57. minute i tako izbacila engleskog prvaka iz europskog natjecanja, odnosno uskratila mu mogućnost natjecanja u Europa ligi.

Schieber je svoj ovosezonski prvijenac u Ligi prvaka zabio nakon sjajnog prizemnog Jakuba Blaszczykowskog s desne strane. Utrčao je pravovremeno i s ruba peterca ugurao loptu u mrežu.

Ivan Perišić je odigrao svih 90 minuta za aktualnog njemačkog prvaka koji je pobjedom potvrdio prvo mjesto u skupini (bez ostvarenog poraza, 4 pobjede i dva remija, op.a.) ispred Reala. Ajax će kao trećeplasirani klub nastaviti natjecanje u Europa ligi, dok City neće dočekati europsko proljeće nakon tek tri osvojena boda u šest utakmica, točnije bez ostvarene pobjede.


Liga prvaka, skupina D, 6. kolo:
Borussia Dortmund - Manchester City 1:0 (Schieber 57)
Real Madrid - Ajax 4:1 (Ronaldo 13, Callejon 28, 88, Kaka 49 / Boerrigter 60)
Redoslijed: 1. Borussia Dortmund 14, 2. Real Madrid 11, 3. Ajax 4, 4. Manchester City 3

INFO

Liga prvaka, Skupina D, 6. kolo
Real Madrid 4 1 Ajax
Strijelci
1:0 C. Ronaldo (13') 2:0 J. Callejon (28')
3:0 Kaká (49') 3:1 D. Boerrigter (59')
4:1 J. Callejon (88')
Sastavi
A. Adán
R. Varane
R. Carvalho
F. Coentrăo (23' Pepe)
Nacho
L. Modrić
S. Khedira
C. Ronaldo
J. Maria Callejón
K. Benzema (80' Morata)
Kaká (72' J. Rodríguez)
K. Vermeer
N. Moisander
T. Alderweireld
D. Blind
R. Van Rhijn
C. Eriksen
S. De Jong
C. Poulsen (40' L. Schone)
V. Fischer (77' T. Sana)
D. Boerrigter
D. Hoesen (77' E. Enoh)
Žuti kartoni
R. Carvalho 77'
C. Ronaldo 82'